İzmir'de 19 ilçe başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

İzmir'de 19 ilçe başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

Kurultay delegelerine açık çağrı yaptılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezi destekleyen ilçe başkanları sürpriz zirvede buluştu. Başkanlar toplantı sonunda bildiri hazırladı. 19 ilçe başkanının katıldığı zirvenin sonunda açıklama yapan Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanı Deniz Yücel'e destek mesajı verdi, "İnanıyoruz ki kurultay delegelerimiz hiçbir şantaja, baskıya ve tehdide boyun eğmeksizin, cumhuriyet değerlerinin, CHP’yi ve Genel Başkanımızın arkasında durmaya devam edecektir. Süreçte imza veren kurultay delegeleri ve ilçe başkanları, çok kısa sürede görüşlerini yeniden değerlendirecektir" dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay için imza hareketi başlatılan CHP’de, sürecin başından beri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyan İzmir’deki ilçe başkanları sürpriz buluşmada bir araya geldi. 

Metropol ilçe başkanlarının öncülüğünde Karaca Otel’deki zirveye 19 ilçe başkanı katıldı. 

Başkanlar toplantı sonunda ortak bir bildiri hazırladı.

BASKI, ŞANTAJ, TEHDİT

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım toplantı sonrası başkanlar adına ortak açıklama yaptı. Yıldırım, “Bu toplantıyı yapmaktaki amacımız hem süreçte gelinen noktayı değerlendirmek hem de Genel Başkanımızın bu süreçte yaşadığı haksızlıkları dile getirmek. İzmir örgütü olarak Genel Başkanımızın arkasında durduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kurultay delegelerine açık bir çağrımız var. CHP kurultay delegeleri cumhuriyetin delegeleri ve Kuvayi Milliye ruhunu içinde barındıran delegelerdir. Bugün Erzurum ve Amasya kongrelerini yapan kurultay delegeleri gibi kurultay delegeleridir. Biz inanıyoruz ki kurultay delegelerimiz hiçbir şantaja, baskıya ve tehdide boyun eğmeksizin cumhuriyet değerlerinin, CHP’yi ve Genel Başkanımızın arkasında durmaya devam edecektir. Buna olan inancımız tam ve eksiksizdir. İhtiyaç duyduğumuz şey bu süreçte ayrışmak değil. Yaklaşan yerel seçimlere Genel Başkanımızın önderliğinde stratejimizi belirleyerek toplum kesimlerinin ilerici, demokrat ve devrimci kesimleriyle iş birliği yaparak ülkenin yerel iktidarını AKP’nin elinden almak için çalışmaktır diye düşünüyoruz. Genel Başkana olan inancımız tamdır. Bu irade beyanıdır. Ve inanıyoruz ki Genel Başkanımız da bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek örgütlerin sesine kulak vererek bundan sonraki süreci yönetecektir. İl başkanımızın da bu süreçte yapmış olduğu açıklamalar ve değerlendirmelere mevcut ilçe başkanları olarak katkı veriyoruz. Destekliyoruz, açıklamalarının yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. 19 ilçe başkanının iradesidir ve genel başkanımızın arkasındadır. Ben şuna inanıyorum ki bu süreçte imza veren kurultay delegeleri ve ilçe başkanları çok kısa bir süre içerisinde görüşlerini yeniden değerlendirecektir. Bizim tutumumuzun arkasında yer alacaktır" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.