İzmir'de 482 bin öğrenciye trafik eğitimi

İzmir'de 482 bin öğrenciye trafik eğitimi

Kısa adı BASKEF olan Batı Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonunun düzenlemiş olduğu BASKEF hizmet içi eğitim programlarının açılış töreni İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ''nin katılımıyla İzmir Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Açılış törenine ayrıca TÜSEKON Genel Başkanı ve 20. Dönem İzmir Milletvekili İsmail YILMAZ,  İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami ÖZPOYRAZ, BASKEF Başkanı Muhterem SIKI,   İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, Federasyon bölgesinde bulunan İl Dernek Başkanları ile İzmir’de faaliyette bulunan sürücü kurslarının kurucuları, kurs müdürleri ve direksiyon eğitimcilerinden oluşan 300 kişilik katılımcı yer aldı.

img-20190918-wa0055.jpg

Sürücü kurslarında görev yapan eğitimcilere verilecek olan hizmet içi eğitimlerin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi; 

“İlimizde 210 adet Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu faaliyette bulunmakta olup kurslarımızda 1.736 personel görev yapmaktadır. İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Trafik eğitiminde sizlerle büyük bir aileyiz. Birlikte ülkemiz için çok büyük görevi yerine getirmekteyiz.

Trafik kazaları ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Kazaların büyük bir bölümünün insan hatasından kaynaklandığı varsayıldığında trafik kazalarının en aza indirilmesi için her türlü tedbirin alınması gerekmektedir. Bu tedbirlerin başında da şüphesiz eğitim gelmektedir. Bunun için özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarımıza ve biz eğitim yöneticilerine çok büyük görevler düşmektedir.

Trafik adabı dersi ile direksiyon eğitimi dersi eğitimlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla Bakanlığımız tarafından sizlerin ve bizlerin görüşü alınarak mevzuat düzenlemeleri yapılmaktadır. Sizler bu mevzuatta uygun kaliteli teorik ve uygulamalı direksiyon eğitimi verdiğiniz sürece, bizlerde İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak denetim ve rehberlik çalışmalarımızı nitelikli yaptığımız, direksiyon sınavları uygulama süreçlerini ciddi ve disiplinli yürüttüğümüz sürece iyi eğitilmiş vatandaşlar trafiğe çıkacak, kazalar ve can kayıpları en aza inecektir.

Sürücü kursu adaylarına kolaylık..

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine 12/09/2019 tarihinde bazı hükümler eklenmiştir. Yönetmeliğimize eklenen hükümlerden en önemlisi sürücü belgesine sahip olup trafiğe çıkma konusunda kendisini yeterli görmeyen ve geliştirmek isteyen sürücüler kurslarımızdan trafik adabı dersi ile ihtiyaç duyduğu kadar uygulamalı direksiyon eğitimi dersi alabileceklerdir. Bakanlığımız yaptığı çalışma ve düzenlemeler ile trafik adabı dersi ve direksiyon uygulamalı eğitimi dersi eğitimlerinin verilebileceği tek adresin Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları olarak belirlemiş ve izinsiz eğitim ve öğretim faaliyetinin önüne geçmiştir.

Müdürlüğümüz, trafik güvenliği konusundaki eğitim faaliyetlerini, hem örgün yaygın eğitim kurumlarında, hem de motorlu taşıt sürücü kurslarında yürütmektedir. Ayrıca trafik eğitimi konusunda kurum programlarının geliştirilmesi yönünde Müdürlüğümüzce önemli çalışmalar yapılmakta, Müdürlüğümüz dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak ortak çalışmalar yürütülmektedir. Trafik bilincinin okul öncesinden başlayarak verilmesi gerektiği düşüncesiyle trafik eğitiminde öğrenci ve öğretmen eğitimine de büyük önem veriyoruz. 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde İzmir İl Millî Eğitim olarak sizlerin de desteğiyle;

Trafik kazalarında son iki yılda %8,5 oranında azalma..

 Geçtiğimiz yıl içerisinde 733 adet okul öncesi kurumunda sınıflarındaki okul öncesindeki 82.000 öğrenciye okul içi ve okul dışı trafik eğitimini düzenleyen trafik genel eğitimi verilmiştir.  653 adet ilkokulda 207.000 öğrenciye okul içi ve okul dışı trafik eğitimini düzenleyen trafik genel eğitimi verilmiştir. 446 adet ortaokulda 193.000 öğrenciye olmak üzere toplamda 482 bin öğrenciye okul içi ve okul dışı trafik eğitimini düzenleyen trafik genel eğitimi verilmiştir. İlimiz genelinde görevli 226 öğretmen/yönetici ve personeline hizmet içi eğitim faaliyeti kapsamında Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sınav Sorumlusu tamamlama kursu eğitimi verilmiştir. “ diyerek Türkiye genelinde trafik kazalarındaki can kayıpları son iki yıla göre %8,5 oranında verilen eğitimler sayesinde  azaldığını belirtti.

Sürücü kursu çalışanlarına hizmet içi eğitimlerinde; İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer tarafından Ekip Çalışması/Motivasyon/İletişim, TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz tarafından Sektörel Birliktelik/Meslek Etiği,  BASKEF Başkanı Muhterem Sıkı  tarafından İş Güvenliği/SGK ve Malı Mevzuat, BASKEF Mevzuat Sorumlusu Tolga Abacı tarafından MTSK Uygulamaları/ Mevzuat konularını içeren eğitimler verilecek. Eğitimlere katılanlar sertifika almaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.