İzmir'de geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

İzmir'de geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor

İzmir'in yetiştirdiği dünya çapındaki müzisyen Aras Deniz Sipahi, piyano atölyesinde geleceğin müzisyenlerini yetiştirmeye devam ediyor

Dünya genelinde verdiği resitallerle adını duyuran müzisyen Aras Deniz Sipahi, Ocak 2017'de kurduğu ve kendi adını taşıyan Aras Deniz Sipahi Piyano Atölyesi'nde geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor. 

16 yıldan bu yana bir çok eğitim kurumunda solfej ve piyano eğitimi veren Aras Deniz Sipahi'nin şimdiye kadar yüzlerce öğrencisi oldu. Yurtiçi ve yurtdışında müzik okulları ve konservatuarlarda çok sayıda yetiştirdiği öğrencisi bulunan Aras Deniz Sipahi, kurduğu atölyede aynı zamanda  London College of Music Sınavı'nın da yetki belgesine sahip. 

Atölyede ayrıca 3 - 6 yaş arası çocuklara orf yaklaşımıyla da sanat eğitimi veriliyor. 

Piyano atölyesinde verdikleri eğitimin çocukların hayatındaki etkileri hakkında bilgi veren Aras Deniz Sipahi, sanatın her kolunun, çocuklar üzerindeki olumlu etkisinin kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Ancak piyano üzerine çalışan öğrencilerin, bilimsel deneylerle kanıtlanmış; ileri dönemde gerek sosyal ilişkileri, gerek matematik zekaları ve gerek sanatın her kolunu farklı gözlemleyen bilinçli bir sanatsever olduklarını vurgulayan Sipahi, “Atölyemizdeki derslerimiz iki saat sürüyor. Atölye ortamında sadece piyano çalışmıyoruz. Solfej, teori ve müziğe dayalı bulmacalarla çok daha keyifli bir eğitim süresi geçiriyor, çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini ve öğrenmeyi sevmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza dinlemelerini de öğretiyoruz. Biz iyi bireyin önce dinlemeyi öğrenerek hayata başlaması gerektiğine inanıyoruz'' diye konuştu. 

EN ÖNEMLİ SACAYAĞI VELİLER

Çocukların eğitim süreci içinde vazgeçilmez sonucun en önemli sacayağının veliler olduğuna da dikkat çeken Aras Deniz Sipahi, “Bilinçli veli, bilinçli nesil demektir. Sanatın her kolunun zor olduğu gibi piyano sanatı, diğer sanat dallarından farklı olarak, 2 el, 2 ayak, beyin, göz ve nota koordinasyonunun çalışmasıyla beynin daha fazla çaba sarf etmesini gerektiriyor. Bundan dolayı öğrenci, verilen ödevlerden veya çalışmalardan kapasitesinin yetmediği ya da yetemediği takdirde kolay yol olan “vazgeçmeyi” seçebilmektedir. Ancak bilinmeli ki, yaşam boyu doğru adımlar çalışmayla  atılmaktadır. Bu dönemde velinin, öğrenciye olumlu ve olması gereken gibi davranması, istikrarın devam etmesi son derece önemlidir. Öğrencinin, keyfi olarak sanattan vazgeçmesine izin verilmemelidir'' ifadesini kullandı.

DÜNYA ÇAPINDAKİ SINAVLARA HAZIRLIYOR

Aras Deniz Sipahi Atölyesi olarak London College of Music sınavının da yetki belgesine sahip olduklarını ve bu sınav için de öğrenci yetiştirdiklerini kaydeden Sipahi sözlerini şöyle sürdürdü: ''West London Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve yüzyılı aşkın bir süredir dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bir sınav sistemidir. Eğitim programları ve sistematiği son derece gelişkindir. Her aşama sonunda oldukça ciddi bir değerlendirme mekanizması olan bir kurumdur. Alınan diplomalar, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinde geçerlidir.

 

LCM Diploma Programı, İngiltere Eğitim ve İstihdam Bakanlığı (DFEE) uluslararası kurullar tarafından gerekli görülen standartlara uygun “Qualifications and Curriculum Authority ” (Nitelikler ve Müfredatlar Kurumu) tarafından ve “The National Qualifications Framework“ (Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi) standartları doğrultusunda, ulusal ve uluslararası akreditasyona sahiptir. LCM, uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon kurumu Ofqual tarafından akredite edilmiştir. Lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları uluslararası denklik yönetmeliklerine göre Avrupa ülkelerinde ve ABD eyaletlerinde kabul görmektedir. Sınav komisyonu üyeleri her yıl dünyanın 250 merkezinde bu sınavları yaparlar. LCM eğitim metotları özel olarak hazırlanmış müfredatlara dayanır''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.