İZMİR’DE GENÇ SADA

İZMİR’DE GENÇ SADA

Hafız olmak, hafız yetiştirmek hayırların en şereflisidir.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi bağlı olmaktan büyük şeref duyduğumuz İslam’ın mukaddes kitabı Kur-an’ı Kerim, ALLAH katında insanlara sunulan büyük bir lütuf ve hidayet kaynağı olduğunu söyledi.

İmam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen  Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”  yarışması  “Genç Sada'' Kur’an- Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Finali İzmir Sabancı Kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Finale,  İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve çok sayıda izleyici katıldı.

Ankara, Amasya, Bingöl, Bitlis, Kahramanmaraş, Antakya, Isparta, Eskişehir Bursa ve İstanbul’dan 10 finalistin yarıştığı finalde yarışmacıların heyecanlı olduğu görüldü.

Tören de konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi,  Genç Seda Kur-an’ı Kerim güzel okuma yarışması

 Türkiye Finalinde sizleri İzmir de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yahşi şöyle konuştu.'' Bağlı olmaktan büyük şeref duyduğumuz İslam’ın mukaddes kitabı Kur-an’ı Kerim Allah katından insanlara sunulan büyük bir lütuf ve aynı zamanda hidayet kaynağıdır. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran kusursuz bir rehber olan Kur-an’ı Kerim bütün kitapların ve ilimlerin ana kaynağıdır. “Sizin en hayırlı olanınız Kuranı Kerimi öğrenen ve öğretenlerdir.” Şeklinde buyurmuş kâinatın efendisi Hz. Muhammed.  Kur-an’ı öğrenmeden onun içindeki mesajı kavramadan dini öğrenin , dinin ne olduğunu anlamanın mümkün olmayacağının mesajını vermiş bizlere. Bu anlamda Kur-an’ı öğrenmek ve öğretmek en hayırlı iş konumundadır. Kuran-ı Kerim’in hakkıyla ve güzel okunması kalpleri fethetmesi bakımından çok çok önemlidir. “

” Kuran-ı biz indirdik, O’nu koruyacak olanda biziz” diyen AllahTeala 14 asırdır Kur-an’nın tek harfine dahi dokunulmasına müsaade etmediğini vurgulayan Yahşi Kuran-ı öğrenme ve öğretmek bağlamında hafızlık çok önemlidir. Kur-an’ın eşsiz sedası ve manasının nesillerden nesillere yayılmasında ve aktarılmasında büyük emeği olan hafızlar Kur-an’ın hamisidirler. Dedi.

Türkiye'nin farklı yerlerinden on finalistin yarıştığı finalde, kasideler okundu.

Gaziemir Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi korosu Asr suresini seslendirirken, Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin tarafından örnek Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu.

sabah.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.