İzmir'de koronadan 4 ölüm!

İzmir'de koronadan 4 ölüm!

İzmir'de koronadan 4 ölüm! Vaka sayısı 70'e ulaştı

Çoğu insanımızın evde kalmamakta ısrar ettiği, zorunlu olmasa da sokaklara çıktığı, önlem almadığı görülürken Türkiye'deki 21 ölümün 4'ünün İzmir'den olduğu öğrenildi. Yaşamını yitirenlerin tamamı huzurevinde kalan yaşlılar.

Şu zor dönemlerde hepimizin panik yapmadan önlem almamız, birbirimize ve sağlıkçılarımıza yardım etmemiz gerekiyor. Hükümetin, bakanlıkların ve yetkililerin çağrılarına, uyarılarına kulak vermemiz lazım. Bilim adamlarının açıkladığı şekilde hayatımızı yönlendirmeliyiz. Ama maalesef bu konuyu, koronavirüs salgınını ciddiye alan azınlıkta. Yaşlılar yasağa yine sokaklarda, çoğu vatandaş hijyene dikkat etmiyor.

İşte bu ortamda ölümler de geliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar 21 vatandaşımızın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini, 947 de hasta olduğunu açıkladı.

Edinilen bilgiye göre; bu vakaların 70'i İzmir'den... Yine ilk bilgilere göre dün 2, bugün de 2 olmak üzere İzmir'de 4 yaşlı yaşamını yitirdi. Bu kişiler hastalığın ilk patlak verdiği bir huzurevinden. Ayrıca aynı hastanede 5. ölüm de gerçekleşti ancak, onun testlerinin pozitif olup olmadığı henüz belirlenmedi.

Ayrıca üç hastanede uzman doktor, hemşire ve bazı asistanlar koronavirüs belirtileriyle karantinaya alındı. Bazı çalışanlar da izole edildi.

Canla başla mücadele veren sağlıkçılarımız ve Sağlık Müdürlüğü yöneticileri uykusuz günler geçiriyor. Çoğu hemşire ve doktor uyumak için eve gitmiyor. Yakınlarını riske atmamak için işyerinde yatıyor. Gidenler de çocuklarıyla eşleriyle, anne babaları ve diğer yakınlarıyla temas kurmuyor.

Medya Ege olarak bu konuda mücadele veren tüm sağlık ekiplerine, yöneticilere teşekkürlerimizi iletiriz. Lütfen herkes saygı duyarak, yardımcı olsun.

 

unnamed-613.jpg

unnamed-614.jpg

 

Hasan Çölmekçi Manşettürkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.