İzmir'de şehitler adına lokma döküldü

İzmir'de şehitler adına lokma döküldü

CHP Konak İlçe Başkanlığı, şehitler anısına Atatürk Meydanı’nda lokma dağıtma etkinliği düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından şehitler için düzenlenen lokma dökümüne katıldı. Başkan Soyer, “İzmir birçok felaket geçirdi, diliyorum baharın gelmesiyle beraber bu felaketler geride kalacak. Belki bu hayırlı duanın buna da faydası olur” dedi.  CHP Konak İlçe Başkanlığı, Konak Atatürk Meydanı’nda Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitler için lokma döktürdü. Lokma dökümüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, DEVA Partisi temsilcileri ile şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri katıldı. Vatandaşlara lokma ikram edilirken, şehitler için de dualar okundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir birçok felaket geçirdi, aklımıza gelen gelmeyen her şeyi yaşadık. Diliyorum baharın gelmesiyle beraber bu felaketler geride kalacak. Belki bu hayırlı duanın buna da faydası olur” dedi.

Etkinlikte yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Şehitlerimiz bizim kutsalımızdır. Ülkemizin topraklarının her bir karışında aziz şehitlerimizin kanı var. Al bayrağımızı alçaklara uğratmayan ancak ülkemize kasteden alçaklara canıyla bedel ödeyerek ders veren, yedi düvele korku salan Türk Ordusunun her bir askeri, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canla başla mücadele etmektedir. Biz de bu anlayışla, milli birliğimiz ve bütünlüğümüz için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Şunu çok iyi bileceğiz. Şehitlik ve gazilik her türlü siyasi hesabın üstündedir, öyle olmalıdır. Vatanımız için canını veren her şehit, canını vermeyi göze alan her gazimiz milletimizin ortak değeridir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç kimsenin bu değerlerimiz arasında ayrımcılık yapmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Eli kanlı hainlere, ülkemize kasteden gözü dönmüş terör örgütlerine imkan vermeyen, yedi düvele korku salan Mehmetçiğimizin her daim yanında olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ülkemize kasteden hainlere fırsat verenlerin hep karşısında olduk. Partimizin her kademesinde görev yapan kim varsa terörü ve terör örgütlerini hep lanetledik, lanetlemeye devam edeceğiz. Milli değerlerimiz için hep bir arada durduk, durmaya devam edeceğiz. Kim bundan kendine siyasi malzeme oluşturup nemalanmaya çalışıyorsa şunu bilsin ki, ona buradan bir fırsat yoktur.

hayir-lokmasi-4.jpeg

Rabbim, devletimizin dirliği, vatanı, milleti ve al bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bugüne kadar vatan için canını veren tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet-i âlânın başköşesi olsun. 

Şehitlerimizin aileleri de bizim kutsal emanetlerimizdir. Biz, her fırsatta şehit ailelerimizi ziyaret ediyor, onlarla bir araya geliyoruz. Gerek ev ziyaretlerinde, gerek telefon görüşmelerimizde, gerekse bu tür etkinliklerde hep şehit yakınlarımızın metanetlerine şahit oluyoruz. Tüm şehit ailelerimize minnettarlığımızı ifade ediyorum. Rabbim şehit yakınlarımıza sabrı cemil ihsan eylesin. 

Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarıyla birlikte özellikle yetimleri ve öksüzleri bize emanettir. İnşallah milletçe bu emanetlere sahip çıkacak, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehitlerimizin ruhlarını asla muazzep etmeyecek, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 

hayir-lokmasi-6.jpeg

Bu düşünceyi ortaya koymak adına bugün bizi yalnız bırakmayan CHP İzmir İl Başkanımız ve yönetimine, CHP'li milletvekillerimize, parti meclisi üyelerimize, ilçe başkanlarımıza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e, Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur'a, tüm ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe yöneticilerimize, gençlik ve kadın kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, Millet İttifakı'nın değerli partilerinin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.