İzmir'de sinema yeniden doğacak!

İzmir'de sinema yeniden doğacak!

Ege Rotary Kulübü, Eon Akademi ve Güzelbahçe Belediyesi işbirliği ile Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde "İzmir'de Sinema Yeniden Doğsun" konulu bir panel düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nden akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü ise tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Levent Öktem üstlendi.

İzmir'de bu alanda eğitim alan üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra İzmir'de kalarak iş bulmalarına olanak sağlamak ve buradaki mevcut alt yapıyı değerlendirmek üzere hazırlanan panelde, "Felsefeden sosyolojiye İzmir'in sinema için olanaklılığı",  "Sinema endüstrisinin ekonomik ve mali boyutu: Devlet ve Özel Sektör Açısından değerlendirme ", "Kent tanıtımında sinemanın önemi ve dış ülke örnekleri", "Dünden bugüne İzmir sinemaları",  "Festivallerin sinema endüstrisine katkısı" konuları ele alındı.

İzmir'de Sinema Sektörü Gelişmeli 

Türkiye'deki sinema endüstrisini İzmir'e davet etmenin yollarını konuşmak, sektörün İzmir'de bulunan beş üniversiteden her yıl mezun olan öğrencilerine istihdam oluşturarak İzmir’in lokomotif sektörü olmaya aday sinema sektöründe sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak üzere yola çıktıklarını dile getiren Ege Rotary Kulübü Başkanı Figen Göktürk, "İzmir'de sinema sektörü gelişmeli.  Bizler kamuoyunun ve kurumların dikkatini çekmek üzere bu alanda çalışmalarımızın ilki olan bu panel ile harekete geçtik. Yakın zamanda İzmir'de çekimlerine başlanacak olan Eon Akademi'nin yapımcısı olduğu "Saklambaç Sobe" Filmi de bu fikri oluşturup hayata geçirmemizde bize ilham kaynağı oldu. Katılım gösteren destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir Yeni Bir Cazibe Merkezi Olabilir

Panelin moderatörlüğünü üstlenen ve aynı zamanda Saklambaç Sobe Filminin başrol oyuncusu Levent Öktem ise, "İzmir bu alanda bir cazibe merkezi haline getirildiğinde sektörden buraya koşa koşa gelecek sanatçı, rejisör, yapımcı olacaktır. Buradaki panelde değerli hocalarımızın söylediği gibi bunu biraz da bizim talep etmemiz gerekiyor.  Halkımızın bu boşluğu gören bu açlığı duyan insanların yerel yönetimlerden bunu istemesi gerekiyor" diye konuştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.