İzmir'de üç CHP'li başkan istifa kararı aldı

İzmir'de üç CHP'li başkan istifa kararı aldı

Flaş gelişme...

CHP'de yerel seçim süreci hızlanırken, belediye başkan aday adayı olmak isteyen yöneticilerin 1-12 Ekim arasında istifa etmeleri gerekiyor. İzmir'de ilçe başkanları arasında ilk adaylık istifası Bayındır’dan geldi. CHP İlçe Başkanı Behzat Aydilek aday adaylığı için görevinden istifa etti. Ancak Aydilek kararının çok da net olmadığını vurguladı. Aydilek, ilçedeki STK, parti örgütü ve kanaat önderleriyle değerlendirdikten sonra açıklayacağını söyledi. CHP'li ilçe başkanlarının istifası peş peşe geliyor. Aydilek'in ardından, Aliağa ve Dikili ilçe başkanları da istifa etme kararı aldı.

CHP'nin Aliağa ve Dikili ilçe başkanları, 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak için görevi bırakma kararı aldı. Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, belediye başkan aday adayı olmak istediğini açıkladı.

İstifa süresinin sonuna doğru, istifa dilekçesini il başkanlığına teslim edeceğini belirten Durmaz, "İstifa edeceğim, aday olacağım. Son bir kez İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşeceğim. Daha sonra da istifamı sunacağım. Ancak ben sürenin sonu olan 19 Ekim'e yakın istifamı vereceğim. İlçe olarak toparlamamız gereken bazı işler var" dedi. CHP, 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını MHP'ye kaptırmıştı.

CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener de, istifa ederek belediye başkan aday adayı olacağını açıkladı. 2012 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Şener, "Belediye başkan aday adaylığı için 11 Ekim'de istifamı sunacağım" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.