İzmir’deki Ağrılılar ‘Kültür Gecesi’ düzenleyecek

İzmir’deki Ağrılılar ‘Kültür Gecesi’ düzenleyecek

Ege Bölgesi’nde yaşayan 350 bin Ağrılı’nın çatı kuruluşu olan ve merkezi İzmir’de bulunan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu, İzmir’de ‘Kültür Gecesi’ düzenleyecek.

Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu’nda alınan karara göre, düzenlenecek olan etkinlikte binlerce Ağrılı İzmir’de biraraya gelerek yörelerine ait kültürel zenginliklerle; şiir, türkü ve sanatsal etkinlikleri içeren kültür şölenine şahitlik edecek.

Konuyla ilgili olarak konuşan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Tekin Yalçın, pandemi döneminde uzunca bir süre etkinliklerine ara verdiklerini hatırlatarak “Bu etkinliğimiz bir anlamda hemşehrilerimizin nefes alacağı, kendilerini ve kültürlerini ifade edeceği, kentin dinamiklerinin buluştuğu güzel bir gece olacak.” dedi.

Genel Başkan Vekili Gazeteci-Yazar Mustafa Metin Yardımcı da, içerik ve takvimle ilgili olarak çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek kent kültürünün geliştirilmesi noktasında düzenleyecekleri etkinliğin pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirileceğini vurguladı.

.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.