İzmir'deki o hastanede skandal! Kanserli parçayı kaybettiler!

İzmir'deki o hastanede skandal! Kanserli parçayı kaybettiler!

Tetkitler yapılması için hastadan alınan kanserli parça, hastanede kayboldu!

İzmirli Tamer Adaş, şüphe üzerine gittiği hastanede prostat kanseri teşhisi kondu. Acilen ameliyat edilen Adaş’tan, tetkikler yapılması için ameliyat sırasında parça alındı. Ancak alınan parça kaybedildi. Adaş, kanserin devam edip etmediğini öğrenemeyince, avukatıyla birlikte manevi tazminat davası açtı.

İzmir’de yaşayan 53 yaşındaki Tamer Adaş, 6 ay önce rahatsızlığından şüphelenerek doktora kontrole gitti. Önce Yeşilyurt’taki Araştırma Hastanesi’ne giden Adaş, hastanede kendisine koyulan prostat kanseri teşhisinin ardından Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. 

38a258ef-d669-4f49-ac99-9417c0cbaea5.jpg

Kanser olduğunu öğrendiğinde yıkılan Tamer Adaş, çaresizlik içinde doktorların acilen ameliyat önerisini de kabul etti. Ameliyat olacak, kanserli bölge alınacak ve kanserin iyi, kötü huylu olduğu tespit edilerek tedavi tamamlanacak veya devam edecekti.

Çevresindeki eşi dostuyla helalleşen Tamer Adaş, zor ameliyata girerek, karşısında insanlığın çaresiz kaldığı kanser hastalığıyla mücadeleye girdi. Doktorlar başarılı bir ameliyat ile Adaş’ın kanser olan bölgesini temizlediler. Bir de kanserin daha ilerleme riski olup olmadığını  belirlemek, tahliller ve incelemeler yapmak için de parça aldılar.

Ameliyat sonrası  birkaç gün yoğun bakımda kalan Adaş, yaşadığına sevinirken, hastalıktan kurtulduğuna daha çok seviniyordu. Ancak ameliyat sonrası her şey düşündüğü gibi gitmemişti. Birkaç hafta sonra Tamer Adaş, kanserinin vücudundan tamamen gidip, gitmediğini öğrenmek için hastaneye gitti. Ameliyatta alınan ve orada araştırma yapılacak olan parçasının sonucunu öğrenmek için. Ama ne ortada ne kanser sonucu vardı, ne de parçası.

Ameliyatını gerçekleştiren doktorlar, ameliyat sırasında alınan parçanın buzdolabına konduğunu ancak sonrasında laboratuvara gönderilmediğini söylediler. Yani Adaş’ın inceleme için alınan parçası kaybolmuştu. Sözlü olarak konuştuğu bazı doktorlar ise, ameliyathane buzdolabına konulan parçanın ameliyathane sorumlusu hemşire tarafından atılmış olabileceğini söylediler. Hastanenin başhekimliğine, üniversitenin rektörlüğünü yazılar yazan Tamer Adaş, ne alınan parçasının nasıl kaybolduğunu öğrenebildi ne de ameliyat sonrası vücudundaki kanserin devam edip edemeyeceğini...

Çaresizlik içinde yaşadığı rahatsızlığın yeniden oluşmasını ve böylece kanser tedavisine yeniden başlayacağını bir ihtimal içinde düşünerek bekleyen Tamer Adaş, kendisine bu korkuyu, acıyı yaşatan Ege Üniversitesi’ne ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlara karşı İzmir İdare Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Avukatı aracılığıyla dava açan Adaş, yaşadıklarını anlatarak hakimlerden, hayatını, yaşamını ilgilendiren bir konuda bu kadar duyarsız davrananların sorumluluklarının bilincine varması için tazminat ödemeye mahkum edilmelerini istedi.

054e8ca3-499b-411f-9f9c-d2620d3d8e45.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.