İzmir’den o isim Ankara yolcusu! Başkan Soyer, il başkanlığı için isim sundu mu?

İzmir’den o isim Ankara yolcusu! Başkan Soyer, il başkanlığı için isim sundu mu?

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezine giderek Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşecek.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara'ya giderek milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceğine yönelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'yı bilgilendirdi.

YÖNETİMİN TALEBİ SALICI'NIN MASASINDA

.jpg

Yücel'in, geçtiğimiz Perşembe günü yapılan il yönetimi toplantısında 23 il yöneticisinin Çağdaş Kaya'yı il başkanı olarak görmek istediğine ilişkin görüşü Salıcı'ya verdiği öğrenildi.

Salıcı'nın, önümüzdeki hafta Salı günü Çağdaş Kaya ile görüşme gerçekleştireceği kaydedildi.

SOYER HENÜZ İSİM VERMEDİ

2291908-810x458.jpg

Öte yandan Gündeme Bakış'tan Halime Edoğan'ın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in henüz genel merkeze il başkanlığı önerisi için isim sunmadığı aktarıldı.

Soyer'in Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile yeni il başkanının kim olması noktasında Şenol Aslanoğlu ve Şamil Sinan An isimlerinde mutabakata vardığı iletildi.

Ancak, mutabakat sağlanmasına rağmen Soyer'in genel merkeze henüz isim bildirmemesi parti kulislerine "Soyer acaba başka bir isim mi verecek?" sorusu ile yansıdı.

YILDIZ VEKALET EDECEK

Öte yandan Yücel'in istifasından sonra yeni il başkanı atanana kadar tüzük gereği İl Sekreteri Ahmet Yıldız'ın il başkanlığına vekalet edeceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.