İzmir'e 5 Yeni Eser

İzmir'e 5 Yeni Eser

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3. Heykel Çalıştayı'nda ürettiği 5 yeni eseri polyester dökümleri tamamlanmış halde sergilemeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3. Heykel Çalıştayı’nda üretilen 5 yeni eser, polyester dökümleri tamamlanmış halde Fuar İzmir’de sergilenmeye başlandı. Kille yapılan heykeller, yıl sonunda tamamlanacak bronz dökümlerinin ardından kentin farklı noktalarına yerleştirilecek.
 
İzmir’in kültür ve sanat alt yapısını zenginleştirmek amacıyla önemli çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki kısım halinde düzenlediği 3. Heykel Çalıştayı’nda üretilen toplam 10 eseri Fuar İzmir’de sergiliyor. 2015 sonbaharında gerçekleştirilen birinci kısım çalıştayın 5 eseri, daha önce Fuar İzmir’deki yerini almıştı. Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen ikinci kısım çalıştayın ürünü olan 5 yeni heykel de aynı mekanda ziyarete açıldı.
Kültürpark 1 No’lu Hol’de gerçekleşen 3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’nın ilk kısmına Rusya’dan Yury Tkachenko ve Dalgat Dalgatov, İspanya’dan Daniel Perez Suarez, Ukrayna’dan Mikola Bilyk ile Türkiye’den Can Akdaş katılmıştı. İkinci kısımda ise Ukrayna’dan Ganna Kyselova ve Valentina Dusavitskaya, Çek Cumhuriyeti’nden Marie Seborova ile Türkiye’den Mert Taşkındemir adlı sanatçılar yer aldı. 9 sanatçının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan heykeltıraş Tonguç Sercan’ın ürettiği eserle birlikte toplam 10 heykel, Menemen’den getirilen 10 ton kille yapıldı. Polyester dökümleri tamamlanmış halde sergilenen heykellerin bronz dökümleri ise yıl sonunda tamamlanacak ve kıyı düzenleme çalışmalarında kentin çeşitli noktalarında İzmirliler’in beğenisine sunulmaya devam edecek.
 
Yeni tema “engelsiz ve sınırsız”
Büyükşehir Belediyesi’nin “Akdeniz” temasıyla düzenlediği 1. Heykel Çalıştayı, 13 Ekim - 2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve 7’si yabancı, 3’ü yerli sanatçı, Kültürpark’ta Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde kestane ağacından heykeller üretmişti.


2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı” ise  İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda 2’si Türk, 6’sı yabancı olmak üzere 8 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti. Teması “mutluluk” olan çalıştayda, ana malzeme olarak sanatçılar Muğla’dan getirilen mermeri kullandı. Sanatçıların yaptığı eserler, bugün kentin farklı noktalarında sergileniyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘4. Uluslararası Heykel Çalıştayı’nın ise 1 Ekim-3 Kasım 2016 tarihleri arasında taş ve metal materyalle ‘Ben, İnsan. Engelsiz. Ayrımsız. Sınırsız’  temasıyla düzenleyecek.

s783953.jpg

s592262.jpg

s759017.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.