İzmir'in barajlarında doluluk oranı yükseldi

İzmir'in barajlarında doluluk oranı yükseldi

İzmir'de etkili olan sağanak yağışlar, içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranlarını etkiledi.

İzmir’de mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar, artan nüfus ve iklim değişikliği nedeniyle içme suyu kaynakları üzerindeki baskı sürerken etkili olan yağışların ardından barajlardaki son durum güncellendi. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan veriler, yağışların baraj havzalarındaki yansımasını ortaya koydu.



ALAÇATI KUTLU AKTAŞ BARAJI'NDA HIZLI YÜKSELİŞ
Paylaşılan verilere göre, geçtiğimiz Ağustos ayında su seviyesi dip noktaya ulaşan Çeşme Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı, son yağışlarla birlikte en dikkat çekici yükselişin yaşandığı baraj oldu. Bir gün önce yüzde 5,60 olarak kaydedilen doluluk oranı, sadece 24 saat içerisinde yüzde 15,56’ya yükseldi.

Barajlardaki güncel doluluk oranları ise şu şekilde kayıtlara geçti: Tahtalı Barajı yüzde 0.78, Balçova Barajı yüzde 11.65, Ürkmez Barajı yüzde 7.33, Güzelhisar Barajı yüzde 41.98, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı ise yüzde 15.56.

aw626819-03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.