İzmir'in Çernobil'i insan sağlığını tehdit ediyor!

İzmir'in Çernobil'i insan sağlığını tehdit ediyor!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan eski kurşun ve döküm fabrikası tehlike saçmaya devam ediyor. 

Medya Ege (Özel Haber)- Geçtiğimiz günlerde çevreci Avukat Arif Ali Cangı’nın sosyal medya hesabından yayınladığı görüntüler bir kez daha İzmir’in Çernobili’nin yarattığı tehlikeyi gözler önüne serdi.

ozd_1545.jpg

Eski kurşun ve döküm fabrikasından kalan nükleer atıklar hala yanıyor. Medya Ege İmtiyaz Sahibi Arif Çayan ve Fotoğraf Editörü Mehmet Özdoğru, insan sağlığını tehdit eden bölgeye giderek incelemelerde bulundu. ozd_1547.jpg

Öte yandan bugün basın toplantısı yaparak göreve gelmesinin üzerinden geçen 2 yılı değerlendiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, nükleer atıkların bulunduğu kurşun fabrikası alanı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Arda, "Bir Çernobil'imiz var. Yaklaşık 15 yıl önce tespit edilen nükleer atığımız var. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Eski kurun fabrikası. Türkiye'de olmayan dışarıdan bir madde getiriyorlar. Kurşun üretip atıklarını toprak altına bırakıyorlar. Yağmurlarla birlikte resmen toprağın altından duman tütüyor. Sulara karışıyor, oradaki vatandaşları etkiliyor. Burasının temizlenmesini istiyorum. Bir teklifim var; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alanı kamulaştırsın. Nükleer temalı bir parka dönüştürsün. Orada yaşayan insanlara özür gibi, ödül gibi kamulaştırılmasını istiyorum" sözlerine yer verdi.

İşte o görüntüler;

 

ozd_1539.jpgozd_1548.jpgozd_1557.jpgozd_1556.jpgozd_1553.jpgozd_1550.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.