İzmir'in geleceğini gençler tasarlıyor!

İzmir'in geleceğini gençler tasarlıyor!

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşke’sindeki FikrimİZ Önkuluçka Merkezinin ilk etkinliği, Fikrimİz Ideathon 01- 03 Eylül tarihlerinde 60 gencin katılımı, ilham verici konuşmacılar, eğitimler ve gençlerin ekip çalışması başlıyor.

Ideathon’da büyük ödül 10,000 TL. 

İzmir’in uzun yıllardır en gözde mekanlarından olan Tarihi Havagazı Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle, 2020 yılında Gençlik Yerleşkesi’ne dönüştü. İBB’ye bağlı FabrikaLab İzmir ve startuplara yuva olacak FikrimİZ Önkuluçka Merkezi, bu yerleşkeye taşındı bile. FikrimİZ ilk etkinliğini 1-3 Eylül 2020 tarihlerinde açıkhavada gerçekleşecek FikrimİZ Ideathon ile yapıyor.

Etkinliğe 18-30 yaş arasında olan tüm gençler başvurabiliyorlar. Yapılacak elemelerden sonra 10 ekip ile gerçekleşecek olan Ideathon’da birinci seçilen ekip 10.000,- TL , ikinci ekip 6.000,- TL üçüncü ekip ise 4.000,- TL para ödülü kazanacak. 

FikrimİZ Ideathon nedir?

Ideathon, fikirlerin geliştirilip yarıştırıldığı bir fikir maratonudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner girişimiyle ilk kez düzenlenen bu Ideathon’da, hem Gençlik Yerleşkesi özelinde mekanın girişimcilik ve inovasyonu yeşertmesi için yapılabilecekler, hem de İzmir genelinde girişimciliğin gelişmesi, İzmir’de yetişen parlak beyinlerin İzmir’de kalması, İzmir'in Türkiye'nin Silikon Vadisi olması için neler yapılabilir sorularına cevap aranacak. 

Açıkhavada, renkli bir içerik ile yapılacak olan etkinliğin organizasyon ve kolaylaştırıcılığı, Türkiye’de konuyla ilgili en deneyimli ekip olan Stage-Co tarafından yapılıyor.

Stage-Co kurucularından olan ve 8 yıldır Türkiye’de, 1 yıldır İzmir’de yaşayan Patrick Bosteels, etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Dünyadaki örneklerine baktığımızda, İzmir’in küresel girişimcilik pazarında önemli bir merkez olmaması için hiçbir sebep yok. Yerelden başlayıp global başarıya ulaşan pek çok örnek görüyoruz, sadece bir yerinden başlamak ve pes etmemek gerekiyor. Stage-Co olarak İzmir’e olan inancımızı, yatırımlarımızı 6 yıldır artarak sürdürüyoruz. Bu etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, bu bizim geleceğe inancımızı perçinliyor.” 

Başvurular 28 Ağustos’a kadar açık!

Gençleri dinleyerek şehrimizin geleceğini şekillendirecek bu benzersiz kampta, 3 gün boyunca eğitimler, girişimcilik ekosisteminden ilham verici konuşmacılar, projeler üzerinde mentorler ile çalışma imkanı ve bol bol müzik de yer buluyor. Üstelik dileyen gençler Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde çadırda konaklama yapabilecek. Etkinlikle ilgili tüm detaylar ve başvuru formu Meslek Fabrikası websitesinde yer alıyor. 

Fikrimİz Ideathon’a İzmir’i, yerel ve uluslararası örneklerle karşılaştıran, dünya çapında bir girişimcilik merkezi oluşturmaya dönük fikirleri olan tüm gençler bekleniyor. Başvuruların ekip olarak yapılması bekleniyor ve başvurular 28 Ağustos gece 24:00’e kadar yapılabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.