İzmir'in Göbeğinde Evsiz Aileler

İzmir'in Göbeğinde Evsiz Aileler

İzmir Bornova'da evsiz 10 aile 4. sanayi sitesi yanında yaşamaya çalışıyor.

Bornova’da 4. Sanayi Sitesi’nin yanı başındaki zeytinlik alanda 10 aile, çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. 
 
Karabük'ten İzmir'e gelen 10 aile, Bornova’daki 4. Sanayi Sitesi’nin yanı başındaki zeytinlik alanda çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Aileler, iş bulamadıkları için Karabük'teki köylerinden çıktıklarını, önce Bursa’ya ardından İzmir’e geldiklerini anlattılar.


Aslen Erzurumlu olan aileler, dedelerinin zamanında Karabük’e yerleştiğini, demir çelik fabrikasında işçilik, hamallık gibi işlerde çalıştıklarını ifade ettiler.

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR
Karabük’teyken, ormanda, fidanda çalıştıklarını, patates toplamaya gittiklerini, inşaatta çalıştıklarını anlatan aileler, İzmir’de zeytin toplamaya gitmeyi düşündüklerini ama zeytinlerin henüz olmadığını söylediler. Soğuk havaların kendini hissettirdiği bugünlerde bir aydır çadırlarda barınmaya çalışan aileler, kağıt toplayarak, günlük geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Camiden su getirip çamaşır ve bulaşıklarını yıkayan ailelere çevredeki esnaflar da erzak yardımı yapıyor. Çay ve yemeği yaktıkları ateşin üzerinde yapıyorlar. Aile fertleri arasında küçük bebekler, okul çağında olup okula gidemeyen çocuklar, bir tane epilepsi hastaları bulunuyor.

‘KİM İSTER MEMLEKETİNDEN BURAYA GELMEYİ’
İki çocuk sahibi 40 yaşındaki Gülseren Misoğlu, “İş yok oralarda. Tarlamız hayvanımız hiçbir şeyimiz yoktu. Kim ister memleketinden buralara gelmeyi. Çocuklar orada okula gidebiliyordu. Eşim epilepsi hastası, çalışabilecek durumda değil. Burada bir yer bilmiyorum. Dışarı çıksam burayı kaybederim. Dededen babadan kalma evimiz vardı orada ama çok eski idi yıkılıyordu” diye anlatıyor yaşam şartlarını. Misoğlu, ikametgahları olmadığı için Valilikten yardım alamadıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

İzmir/EVRENSEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.