İzmir’in gücü, ülkenin geleceği…

İzmir’in gücü, ülkenin geleceği…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Delican, Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladığı mesajında; “İzmir’in sadece kendisinin değil, ülkenin kaderini değiştiren bu gücü; vatanseverlik, cesaret ve öngörüsünden kaynaklıdır.. Çünkü bizim şehrimiz; 8500 yıllık tarihi , vatan şuuru ve millet olma ruhunun galeyanında mihenk taşıdır. 9 Eylül 1922 işte böyle bir tarihtir. İzmir’in, bilgeliği, milli coşkusu ve cesareti ile harmanladığı bir kurtuluş destanının tarihidir. Düşman işgaline ve esarete hayır diyen milli dirayet; İzmir’in kurtuluşu ile tarihimizin en haklı ve izzetli zaferini kucaklamıştır. O gün, düşmana meydan okuyarak, kurtuluş mücadelesine zaferle nokta koyan İzmir; Cumhuriyet ve inkılapların da öncüsü olmuş, ülke siyaseti ve ekonomisinin güçlenmesinde de büyük rol almıştır” Dedi.

 

İzmir fatihlerinin mirasçısıyız…

Büyük ve şanlı tarihi mirasımızın önemini vurgulayan Delican, “Ay yıldızımızı, mücadelemizin son kalesinde,  İzmir’in Kadifekale’sinde göndere çeken Teğmen Celil, Kordon’da Üsteğmen Selahattin, Sarıkışla’da Yüzbaşı Fikret, Karşıyaka’da Binbaşı Zekai ve Ali Çavuş, Konak Meydanı’nda  Teğmen Ali Rıza ve Hamdi ile Yüzbaşı Şerafettin gibi fatihlerin büyük miraslarını taşıyoruz. Biliyorum ki İzmir; bağımsızlık savaşımızın bu münevver önderlerinin kanlarıyla bezeyip,  semaya yükselttikleri bayrağımızı yere indirmemek adına ettiği yeminin arkasındadır.

1922 yılının 9 Eylül sabahı, cengaver Türk askerleri ile; İzmir’e girip, bombalar, silahlar ve kumpaslar arasında gözlerini kırpmadan ilerleyen bu fatihlerin mirası; vatanımız, bayrağımız ve devletimizin dimdik ayakta kalması için en büyük gücümüzdür. İzmir daima bu gücünü, her işgale karşı kullanacak basirette, yürekte olmuştur. Bu aydınlık ve kahraman şehrin ferdi olmak, bu mirasın sahibi olmak benim içinde onur ve sorumluluktur” Dedi.

 

Bugün de öncü…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bu onur ve sorumluluk; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, o tarihi yazan İzmir halkının aziz hatıraları eşliğinde; 15 Temmuz’da, Konak Meydanı’nda kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir. 

İzmir halkı; yediden yetmişe, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisi ile; omuz omuza vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. Onbinlerce İzmirli, Yüzbaşı Şerafettin’lerin göndere çektiği bayrağın gölgesinde; ona uzanan ellerin karşısında birlik duvarı örmüş, demokrasi için haftalarca, 24 saat nöbet tutmuştur.

Devlet ve milletçe uğradığımız ihanet ve haksızlıkların müsebbibi, Cumhuriyet’imiz ve bağımsızlıklarımızın katline ferman veren FETÖ terör örgütünün ve ele başlarının hezimete uğramasındaki en büyük pay milletimizindir. İzmir’de o 9 Eylül ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark yaratmıştır.”

 

Herkes bilsin ki…

Vatan hainleri ve ülke düşmanlarına sert çıkan Delican, “Dahili ve harici tüm düşmanlarımız bilsin ki; Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de hakkı olanı, bağımsızlığını ve onurunu; bırakın altın tepside sunmayı, aralarına karışan virüslere, hain ve zalimlere dahi kanmayarak asla teslim etmeyecektir.

Bizim düşmanla işimiz; bayrağını yerde süründürmek öcüyle son bulmaz. Atatürk, bunu 9 Eylül 1922’de Yunan Bayrağı’nı yürüyeceği yola serenlere verdiği yanıtla; “Bir milletin istiklalini temsil eden bayrak çiğnenmez” diyerek ortaya koymuştur.

Biz, adaleti ve merhameti tescilli bir milletiz. Ama asla; bölücüye karşı değil, teröriste karşı değil, bu vatanın her türlü nimetinden haksızca yararlanıp, masum ve mazlumu hedef alana karşı değil; kirli hesabına kan karıştırana karşı değil!

İzmir; bu büyük mücadelemizde de milli ruhumuzu diri tutmamızı sağlayacak güç ve heyecan içindedir biliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir’in vekili Sayın Başbakan’ımızın bu karanlık dönemle mücadelesi ve Büyük Türkiye hedefimiz için izlediği yol, bizlerin destek ve gücüyle muzaffer bir sonuca erişecektir.

İzmir’in gücü, ülkenin aydınlık geleceğini her daim örecektir… Tüm hemşerilerimin 9 Eylül kurtuluş gününü kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.