İzmir’in kızları tur için sahaya çıkıyor

İzmir’in kızları tur için sahaya çıkıyor

Türkiye’yi kadın futbolunda Avrupa’da temsil eden tek takım olan Konak Belediyespor, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için Hollanda’ya gitti.

 Mavi-beyazlı takımın İzmir’deki son antrenmanını ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 23-28 Ağustos tarihleri arasında oynayacakları üç eleme maçını da kazanıp Türkiye’ye tur atlayarak döneceklerini söyledi. 
KALİTE YÜKSELDİ
Teknik heyet ve futbolculara baklama ikram eden Başkan Pekdaş, takımın motivasyonun yüksek olduğunu belirterek, “Kadın futbolu Avrupa’da gelişmiş bir spor dalı ancak ülkemizde henüz emekleme çağında. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz aradaki bu farkın yarattığı dezavantajları ortadan kaldırmak için özveriyle çalıştılar. Bu yıl dördüncü kez ülkemizi Avrupa’da temsil ediyoruz. Her sene futbolumuzu geliştirerek Avrupa’da Türk futbolunun gücünü ve kalitesini gösteriyoruz. Ben bütün takım üyelerine teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.
KADINLAR HER ALANDA VAR
“Kadınlar olmadan demokrasi olmaz” diyen Pekdaş, kadınların her alanda var olması gerektiğini belirterek, “Kadınlar futbolda da, sokakta da, tarlada da, mecliste de varlar. Bizler her alanda kadınların varlığını çoğaltarak ve güçlendirerek demokrasiyi getireceğimizi biliyoruz. Bu anlamda Konak Kadın Futbol Takımı’mıza sonuna kadar güveniyor ve destek veriyoruz” diye konuştu.
İLK MAÇ MALTA TEMSİLCİSİYLE
Grup maçlarını lider tamamlayan takımın bir üst tura adını yazdıracağı ön eleme maçları için Hollanda’ya giden Konak Belediyespor, ilk maçını 23 Ağustos Salı (yarın) günü Türkiye saatiyle 18.30’da Malta temsilcisi Hibernians ile oynayacak. Kadınlar Şampiyonlar Ligi eleme turunda 9. grupta yer alan İzmir temsilcisi, 25 Ağustos’ta ise Macaristan’ın Ferencvaros takımıyla karşılaşacak. Konak Belediyespor gruplardaki son maçını ise 28 Ağustos’ta ev sahibi ülke Hollanda’nın Twente takımı ile oynayacak. Üst üste dördüncü kez Türkiye şampiyonu olan Konak Belediyespor, 2013 yılında katıldığı Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde adını son 16 takım arasına yazdırarak önemli bir başarı elde etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.