İzmir'in Su Satış İstasyonları Kapatılıyor

İzmir'in Su Satış İstasyonları Kapatılıyor

İzmir'de ucuz su satan İzbeton'a bağlı su satış istasyonları kapatılıyor...

Medyaege - İzmir'de 25 yıldır İzmirliler'e ucuz kaynak suyu satan Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi İzbeton A. Ş. tarafından işletilen su dağıtım tesisleri Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği nedeniyle kapatılıyor. İzmirliler tarafından yıllarca ucuz su temini amacıyla kullanılan tesislerde suyun litresi 7.5 kuruştu ve bir damacana su 1.5 liraya alınabiliyordu.

25 yıllık işletmelerin kapatılmasıyla beraber Bornova ve Karşıyaka'da ucuz su hizmeti son bulmuş olacak. Bu tesislerden günde ortalama 8 bin 500 damacana dolduruluyordu. 

Arsenik krizinde büyük yarar

Arsenik krizinin patlak verdiği 2008 ve 2009 yılında İzmirliler özellikle bu tesislere yönelerek Yamanlar ve Homeros'un kaynak suyundan yararlanmıştı. Çeşmelerden akan suyu içemeyen ve yemeklerde kullanamayan İzmirliler bu dönemde oldukça fazla ilgi göstermişti.

Sağlık Bakanlığı yönetmeliği yüzünden

Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmiliğiyle beraber bu Cuma günü kapatılacak olan işletmelerin yerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Homeros ve Yamanlar kaynak sularını damacanaya el değmeden doldurarak "İzmir Su - Homeros" markasıyla satışa çıkaracak.

7.6 milyon liralık tesis

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Bakanlığı'nın bu kararının ardından 7.6 milyon liralık bir tesis kurarak, Homeros Vadisi'nden gelen kaynak suyunu şişelemeye başladı. Bu tesisler Dünya Sağlık Örgütü ve AB'nin hijyen standarlarına uygun olmasının yanısıra saatte bin 500 adetlik damacana dolum kapasitesine sahip. 

1.5 liradan 6 liraya

Bu tesislerde 1.5 liraya bir damacana doldurmak mümkünken bundan sonra aynı suya İzmirliler 6 lira ödemeye başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.