İzmirli Deniz, TÜBİTAK kampına katılacak

İzmirli Deniz, TÜBİTAK kampına katılacak

İzmir Amerikan Koleji (ACI) 11. sınıf öğrencisi Deniz Tanacı, başarılarına bir yenisini ekleyerek 30. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatı’nın 2. Aşamasından gümüş madalya ile döndü.

1. Aşaması 21 Mayıs 2022’de yapılan 30. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatı’nda, Matematik alanındaki elemelere katılan İzmir Amerikan Koleji (ACI) 11. sınıf öğrencisi Deniz Tanacı, 3788 kişi içinden ilk 60’a girerek Olimpiyatların 2. Aşamasına katılma hakkı kazandı. Bu derece ile TÜBİTAK Milli Takım Kampına katılma hakkına da sahip olan Tanacı, yoğun geçen bu kamp programında matematik bilgisini pekiştirerek bir üst aşamaya hazırlandı.

Aralık ayında yapılan 30. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatı 2. aşamasında da başarısını sürdürerek Matematik alanında gümüş madalya alan Deniz Tanacı, böylece TÜBİTAK Milli Takım Seçmelerine katılmaya hak kazandı. Tanacı, ilerleyen günlerde TÜBİTAK tarafından yeni bir kampa davet edilerek Milli Takım seçme sınavlarına hazırlanacak. Bu sınavların sonucunda başarılı olduğu takdirde ülkemizi Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda temsil edecek.

Matematiğe olan ilgi ve sevgisinin akademik hayatında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Deniz Tanacı, “Her yıl olduğu gibi bu dönem de okulumuzda düzenlenen tüm uluslararası matematik yarışmalarına katıldım. Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği Canadian Senior Mathematics Challenge, İngiltere Matematik Birliği’nin düzenlediği Senior Mathematics Challenge ve Kanada Matematik Birliği’nin düzenlediği Canadian Open Mathematics Challenge yarışmalarının hepsinde okul birincisi olarak madalya aldım. TÜBİTAK Milli Takım Seçmelerini de başarıyla geçerek ülkemizi yurt dışındaki yarışmalarda temsil etmeyi çok istiyorum. En büyük hayalim; Milli Takım üyesi olarak yurt dışında alacağım madalyalarla ülkemin adını matematik alanında dünyaya duyurmak.” dedi.

img-9994.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.