İzmirli fotoğrafçılardan 100.yıl sergisi

İzmirli fotoğrafçılardan 100.yıl sergisi

Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde Özer Sanat tarafından hazırlanan “Cumhuriyet’in 100. Yılında Cengiz Özer Anısına 100 Fotoğrafçıdan 100 Fotoğraf” sergisi, Selçuk Yaşar Kampüsü fuaye alanında açıldı.

Duayen fotoğrafçı Cengiz Özer tarafından 1976 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk fotoğraf eğitim kurumu olan Özer Sanat, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Cengiz Özer Anısına 100 Fotoğrafçıdan 100 Fotoğraf” sergisiyle Selçuk Yaşar Kampüsü fuaye alanında açıldı. Fotoğrafı bizzat Cengiz Özer’den öğrenmiş veya onun oluşturduğu 47 yıllık gelenek içerisinde fotoğraf hayatının bir noktasında yolu Özer Sanat ile kesişmiş fotoğrafçılar tarafından oluşturulmuş, içerisinde “Cengiz Özer” ve “Özer Sanat”tan parçacıklar içeren eserler, Erhan Meço küratörlüğünde Özer Sanat’ın düzenlemiş olduğu 71’inci sergide sanatseverlerin huzuruna çıktı. Sergi, 15 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

aw048069-01-1.jpg

“BU SERGİ AKADEMİK YIL AÇILIŞIMIZI TAÇLANDIRDI”

İzmir Fotoğrafçılar Odası ve Yaşar Üniversitesi’nin katkıları ile açılan sergide konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “1951’den 2016’ya kadar filmden dijitale geçen fotoğraf öyküsünü burada sergilemekten, sanatçılarımızla beraber olmaktan kıvanç duyuyoruz. Türkiye’deki bütün üniversitelerle birlikte akademik yılımız bu hafta başladı ve bu sergi de aslında akademik yıl açılışımızı taçlandırdı. Yaşar Üniversitesi olarak sanata, tasarıma çok önem veriyoruz, destekliyoruz. Salonlarımızı İzmir'e her zaman açtık, açmaya devam ediyoruz. Tabii üniversitede ürettiklerimiz de çokça sergileniyor ama bu coşkuyu, bu mutluluğu yüzüncü yılda da taçlandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

aw048069-02.jpg

“HER TÜR VE TEKNİKTE FOTOĞRAFLARI SERGİLEMEYE ÖZEN GÖSTERDİK”

"Sergimiz Cumhuriyet’in 100’üncü yılı onuruna Cumhuriyet’in yetiştirdiği değerlerden birisi olan Cengiz hocamız anısına 100 fotoğrafçıdan aldığımız 100 fotoğraftan oluşuyor" diyen Avukat, Fotoğrafçı ve Fotoğraf Eğitmeni Erhan Meço, “1976 yılından bu yana verdiğimiz eğitimler neticesinde öğrencilerimizin çektiği fotoğraflardan bir sergi oluşturduk. Bu sergide bütün fotoğraf tekniklerinden fotoğraflarımız mevcut ve oldukça zengin bir sergi oldu. Üniversite öğrencilerimiz olduğu gibi dışarıdan da vatandaşlarımız gelip sergimizi gezebilir. Fotoğrafları seçerken bir ön elemeye tabii tuttuk. Özellikle de her tür ve teknikte fotoğrafları sergilemeye özen gösterdik” diye konuştu.

aw048069-05.jpg

“ÇOK KEYİF ALDIK”

Yaşar Üniversitesi olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Yaşar Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dilçe Ergün, “Hem fotoğrafçılığa hem de sanata teşvik eden eğitim sürecinin ve bu serginin de Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tamamlandığını görüyoruz. Çok değerli fotoğraflar ve çok değerli fotoğrafçıların işleri var. Öğrencilerimizle beraber gezdik ve çok keyif aldık” ifadelerini kullandı.

Yaşar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İbrahim Atış ise, “Emeği geçen herkesi tebrik ederim. Gezdim, gördüm ve çok beğendim. Arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum. Görmeleri gereken bir yer” şeklinde konuştu.

CENGİZ ÖZER KİMDİR?

1939 yılında Manisa ilinin Akhisar ilçesinde doğan Cengiz Özer, lise eğitiminden başlayarak fotoğrafçılık yapmaya başladı, üniversite eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin desteğiyle Dünya Gençlik Teşkilatı’nın Belçika’daki Renkli Fotoğraf, Sinema ve Röntgen Uygulamalı Seminerleri'ne katıldı. Türkiye’nin önde gelen gazetelerinde çalıştı ve birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yaptı. Cumhuriyetin yetiştirdiği büyük değerlerden birisi olan Özer, yaptığı işler ve yetiştirdiği fotoğrafçılar ile sadece İzmir fotoğrafına değil, Türk fotoğrafına da büyük katkılarda bulundu. Kariyeri boyunca birçok fotoğraf sergisi düzenleyen ve birçok serginin de küratörlüğünü yapan Cengiz Özer, 2016 yılında hayata gözlerini yumdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.