İzmirli gençler dünyanın önde gelen üniversiteleri ile buluştu!

İzmirli gençler dünyanın önde gelen üniversiteleri ile buluştu!

“ACI Education Day/ Eğitim Günü” tüm İzmirli gençlere kapılarını açtı.

Özel İzmir Amerikan Koleji, bu sene de kapsamlı bir üniversite tanıtım gününe ev sahipliği yaparak, geleceğe hazırlanan İzmirli gençleri, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile buluşturdu. ABD, Kanada, Asya, Uzak Doğu ve Avrupa’dan 72, Türkiye’den de 25 olmak üzere toplam 97 üniversitenin katıldığı “ACI Education Day/ Eğitim Günü” tüm İzmirli gençlere kapılarını açtı. Bir lise tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük üniversite tanıtım organizasyonunda; İzmirli öğrenciler ve veliler, ilgilendikleri üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Türkiye’de bir lisenin gerçekleştirdiği katılımcı üniversite sayısı açısından en kapsamlı etkinlik olma özelliğini taşıyan ACI Education Day (ACI Eğitim Günü), yedinci kez kapılarını üniversitelere açtı. Etkinlik, önce Türk ve yabancı üniversite temsilcilerinin İzmir Amerikan Koleji (ACI) öğrencilerine yönelik seminerleriyle başladı. Türkiye’de ve Yurt Dışında Tıp Eğitimi, Türkiye ve Yurt Dışında Mühendislik Eğitimi, Mimarlık Hakkında Sormak İstediğiniz Her Şey, Yurt Dışındaki Üniversitelere Başvuru Süreci gibi yirmi farklı konu başlığını içeren çalıştaya katılan öğrenciler, bu konularla ilgili bilgi sahibi oldular. Öğrenciler ve velileri çalıştaylar sonrasında kampüste açılan üniversite stantlarını gezme fırsatı buldular. Öğleden sonra halka açık olarak gerçekleştirilen stant ziyaretlerinde de İzmir’de değişik okullarda okuyan öğrenciler ve velileri üniversite yetkililerinden detaylı bilgi aldılar.

2-677.jpg

“Üniversite Seçimi Bir Süreçtir”

Üniversite seçiminin bir süreç olduğuna dikkat çeken ACI Müdürü Didem Erpulat, öğrencilerin bu alandaki tüm alternatifler hakkında bilgi sahibi olarak karar vermelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini vurguladı: “Yurt İçi ve Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Ofislerimizin liderliğinde bu sene yedincisini düzenlediğimiz ACI Education Day, bizlere, öğrenciler ile Türkiye ve dünyanın prestijli üniversitelerini bir araya getirebilme olanağını sunduğu için çok önem taşıyor. Etkinliğe katılan üniversitelerden aldığımız duyumlara göre, Türkiye’de bir lise etkinliği olarak, hem Türk üniversiteleri hem de yabancı üniversitelerini aynı anda bu kadar kapsamlı bir katılımla ağırlayan tek platforma ev sahipliği ediyoruz. Stantların ziyaret edilmesi aşamasında etkinliği İzmir geneline açtığımız için, sadece kendi öğrencilerimize değil, İzmir’deki tüm okulların öğrenci ve velilerine de eğitim adına önemli bir hizmet vermiş oluyoruz.”ACI Education Day’e (ACI Eğitim Günü) katılan üniversite temsilcilerinin bazıları, etkinlik ile ilgili şu bilgileri verdiler:

“Gençler Çok Bilinçli Sorular Sordular”

Birsen Yüce (Orta Doğu Teknik Üniversitesi/ODTÜ): 

“Etkinliğe katılan tüm öğrenciler çok bilinçliydi. Sordukları soruların niteliği ve derinliği bizleri çok etkiledi. 100’e yakın yurt içi ve yurt dışı üniversite içinde ODTÜ’ye olan yoğun ilgi bizi ayrıca çok mutlu etti. Özellikle moleküler biyoloji, genetik, fizik ve ekonomi bölümü ile ilgili çok soru aldık.

“Türk Üniversitelerde De Ib Avantajı İstiyorlar

Can Tamer (Sabancı Üniversitesi):

“Ben de 2017’de İzmir Amerikan Koleji’nden mezun oldum. Şu anda Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. 5-6 yıl öncesine kadar öğrenci olarak gezdiğim ve faydalandığım stantlarda bu kez üniversitemi tanıtıyorum. Tanıtım ofisinde görevli olduğum için yurt içi ve yurt dışında çok fuar geziyorum, ama bu kadar kapsamlısına hâlâ denk gelmedim. Öğrenciler, Uluslararası Bakalorya (IB) Diplomasının, Türk üniversiteleri üzerinde etkisini sordular. IB avantajını Türk üniversitelerde kullanmak isteyenlerin, dolayısıyla prestijli Türk üniversitelere eğilimin arttığını gördüm. En çok endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve malzeme mühendisliği ile ilgili bilgi istediler.” 

“Öğrenciler Hedeflerini Şimdiden Belirlemiş”

Mike Perez (Purdue University):

“Öğrencilerin ön bilgilerle donanmış olarak gelmesi ve Purdue ile ilgili temel bilgilere sahip olması beni çok mutlu etti. Böylece daha spesifik konulara ve okumak istedikleri dallara odaklanabildik. Öğrencilerin hedeflerini şimdiden belirlemiş olduklarını ve buna ulaşmak için çok istekli ve gayretli olduklarını gördüm. İlk kez Türkiye’ye geliyorum. Bu etkinlik ve insanlarınızın olumlu tavırları beni çok etkiledi.”

“Neye Odaklandıklarını Ve Ne İstediklerini İyi Biliyorlar”

Nathan Mack (University Of Soutern California):

“Bu etkinlik bizlere kendimizi İzmir’e tanıtmak için çok iyi bir fırsattı. Özellikle sadece eğitim odaklı bir etkinlik olması öğrencilerin konsantrasyonunu ve ilgilisini doğru yönlendirmek açısından çok önemliydi. Çok güzel ve ileri düzey sorular aldım. Ne istediklerini ve neye odaklandıklarını gayet iyi biliyorlardı. Mühendislik, ekonomi, film yapımı, gazetecilik gibi değişik dallarla ilgili sorularını büyük bir zevkle cevaplandırdım.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.