İzmirli hayvanseverlerden destek! Konya'da nöbet başlatıldı!

İzmirli hayvanseverlerden destek! Konya'da nöbet başlatıldı!

Konya Hayvan Barınağı'nda yaşanan vahşete ilişkin barınak önünde başlatılan nöbete İzmirli Hayvanseverler Derneği'nden destek geldi. Dernek, "Bilinsin ki biz İzmirli hayvan severler de nöbeti tutanların yanında olacağız." açıklamasında bulundu.

MEDYA EGE - Dün öğlen saatlerinde sanatçı Hayko Cepkin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya Hayvan Barınağı'ndaki köpeklerin, barınak görevlileri tarafından kürekle vurularak katledildikleri görülmüştü. Cepkin paylaşımında, "Yetkin kişiler ulaşsın diye yayınlıyorum. Yoksa görüntünün üstünü hemen elimle kapattım siz de kapatın. Görmeyin, görmeyin vahşeti, ziyan olsun bu vicdansızları hayatı, zehir olsun yaşamı, gülmeye yeltense ağlamak nasip olsun nesiyle gurur duyayım lan ben bu hayatın" ifadelerine yer vermişti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada giderek yayıldı. Birçok siyasinin, sanat dünyasının ünlü isimlerinin ve sivil vatandaşların da olaya ilişkin tepkileri çığ gibi büyüdü.

PAWGUARD ÇAĞRI YAPTI!

Türkiye'nin pek çok bölgesinden hayvanseverler olaya tepkisini göstermek ve sorumluların cezasını almasını istediklerini belirtmek için barınak önünde nöbet tutmaya gitti. İzmirli hayvanseverlerden de nöbet tutanlara destek gecikmedi. İzmirli Hayvanseverler Derneği'nden yapılan açıklamada, "Sabaha kadar bizi uyutmayan vahşet görüntüleri zavallı canlara yapılan eziyetin münferit olaydan çıkıp sistemli bir şekilde işkenceyle katledildiğini göstermektedir. Yüreklerini ve vicdanlarını takip edecek kadar cesur olan tüm insanların bu haksızlığa tepki vermeleri insanlık borcudur. Bu çocukların bizden başka kimsesi yok. Facebook, Instagram Twitter... Kalbimiz barınaklar önünde nöbet tutan dostlarla. Bilinsin ki biz İzmirli hayvan severler de onların yanında olacağız." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ!

Yaşanan vahşet dolu olayın ardından akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen yaz, Konya'daki barınakları örnek gösterdiği geldi. Erdoğan, “Bunlar güzel örnekler. Beykoz Belediyesi’nin barınaklarını yerinde inceledim. Konya Belediye Başkanımız bana uyguladıkları projeyi anlattı. Köpekleri sahiplenenlere teşvik veriyorlar. Takdir ettim. Barınaktaki köpekleri, tüm hayvanları sahiplenmek önemli” demişti.

BELEDİYE VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Konya Valiliği’nin yaptığı açıklamada ise, “24 Kasım'da Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.