İzmirli İş Kadınlarından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İzmirli İş Kadınlarından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Dünya Kadınlar Günü için farklı sektörlerden iş kadınları günün önemi ve ülkemizdeki kadınların daha iyi bir konuma gelebilmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Günümüzde yaşanan kadın cinayetleri, çocuk evlilikleri ve kız çocuklarının eğitimi gibi konulara dikkat çeken iş kadınları bu konuda toplumun her kesimini daha duyarlı olmaya çağırdı. Kadın ve erkek eşitliğinin de önemine dikkat çekilen mesajlarda, ülkenin kalkınması ve ekonomik gelişiminde kadın istihdamının büyük önem taşıdığının altı çizildi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç:

“BİRLİKTE AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ENGEL YOK”

Ülkenin kalkınması ve ekonomik gelişiminde kadın istihdamı büyük önem taşıyor. Bir ülkenin ve toplumun gelişmişliğinin kriterlerinin başında kadın - erkek eşitliği ile kadınların sosyal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rol gelmektedir. Her ne kadar Türk kadınları olarak ciddi adımlar atıp önemli başarılar elde etsek de daha yapmamız gereken çok şey bulunuyor. Elbette Türk kadınları olarak önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e büyük bir minnet borcumuz var. Bize armağan edilen Cumhuriyetimiz'in yılmaz bekçileri olarak her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gerek iş yaşamında gerekse de sivil toplum örgütlerinde sistematik bir şekilde başarının ve kalitenin artırılması için çalışıyoruz. Kadın iş gücünün ise bu başarının olmazsa olmaz bir unsuru olduğunu vurgulamak isterim. Sosyal ve ekonomik dünyada kadınımızın daha çok yer bulması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Unutmayalım ki; Türk kadınları olarak çalışınca aşamayacağımız hiç bir zorluk yok.

Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer:

“TÜRK KADINI BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR”

Ülkemizin ekonomik anlamda ileriye gidebilmesi için kadınların iş hayatında daha çok yer alması gerekiyor. Burada özellikle kız çocuklarının okuması ve onların şiddete maruz kalmamaları gibi konular da öne çıkıyor. Ben de eğitimci bir ailenin ferdi olarak kız çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerinin ve özgür bireyler olabilmelerinin ilk ve en önemli koşulunun iyi eğitim almalarından geçtiğini düşünüyorum.

Yerel yönetim ve ulusal parlamentolarda kadınların görünürlüğünü artırmaya yönelik çabalar, özel sektörde yönetimin üst kademeleri için de gösteriliyor. Türkiye'de de kadınların üst yönetim kadrolarında yer alması konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda atılan her adımı destekliyorum. Titiz ve disiplinli çalışan Türk kadını, görev aldığı kurum ve kuruluşlarda elde ettiği başarılarıyla dikkat çekiyor. Kadınlarımızın ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunu düşünüyor ve tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum.

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:

“KADINLARIN İŞ HAYATINDAKİ AĞIRLIĞI ARTMALI”

Kadınlar gerek sosyal yaşam gerekse de iş hayatında ülkemiz adına önemli yere bir yere sahip. Günümüz ekonomik koşullarında erkekler kadar kadınların da iş yaşamına dahil olmak zorundalar. Kadınların erkeklere göre bazı konularda daha başarılı olduklarını söylemek gerekiyor. Çünkü kadınlarda disiplin, özveri, titizlik ve detaycılık öne çıkan vasıflar arasında yer alıyor. Bu saydığım özellikler da kadınların çalıştığı kurumların başarıyı yakalamasını sağlıyor. İş hayatı bize yönetim kadrolarında kadınların bulunduğu şirketlerin daha başarılı olduklarını gösteriyor.

İnsanlar eğer ticarette başarılı olmak istiyorsa, yönetim kadrolarında mutlaka kadınlara yer vermeliler. Ülke olarak üstümüze düşen görev nitelikli ve başarılı kadınların hak ettikleri göreve gelmelerini sağlamak ve önlerindeki engelleri kaldırmak. Ayrıca kız çocuklarımızın donanımlı hale gelmelerini sağlamak için onların eğitimlerine de en az erkek çocukları kadar önem vermeliyiz. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.