İzmirli kadınlardan anlamlı anma

İzmirli kadınlardan anlamlı anma

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi cinayete kurban giden kadınlar dikkat çeken, farklı bir eylemle anıldı.

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören 150 kadın öldürülen kızkardeşleri için Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ‘flash mob' gösterisi yaptı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü tarafından organize edilen anma töreni kapsamında kadınlar kentin yoğun noktalarından biri olan caddede bir anda yere yığılırken, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında öldürülen hemcinslerini isimleri okunurken ayağı kalkarak cinayetleri kınadı. Etkinliğe katılan kadınlar daha sonra kadın dayanışması için ant içti.

150 KADIN KATILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi cinayetlere ve şiddete maruz kalan kadınları anmak amacıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan gösteri duygusal anlar yaşattı. Öldürülen kadınların unutturulmayacağının dile getirildiği flash mob gösterisini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Konak Belediyesi’nin 14 semt merkezindeki kurslara katılan 150 kadın, 'flash mob' etkinliği için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin farklı noktalarında dağınık halde beklemeye başladı. Saatler 12.30’u gösterdiğinde çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında tüm kadınlar birden yere yığıldı. 

CİNAYETE KURBAN GİDENLER ANILDI

Bu sırada siyahlara bürünmüş üç def sanatçısı ve onların ezgilerine dansıyla eşlik eden Ruhat Kılıç Hüsseini yere kapaklanmış halde duran kadınların arasından, müzik eşliğinde dans ederek geçti. Kursiyer kadınların ölen kadınları temsil etti gösteri izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gösteride başta Özgecan Aslan olmak üzere öldürülen kadınların isimleri sırayla anons edildi. Cinayete kurban giden kadınların isimlerinin söylendiği anlarda, kadınlar ayağa kalktı. Son kadının da ayağa kalkmasının ardından bütün kadınlar el ele vererek, birbirlerine destek olacaklarına ve kadın ölümlerinin karşısında duracaklarına ant içerek dile getirdi. Etkinlik, alkışlarla ve kadınların birbirine sarılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.