İzol aşiretinden terör operasyonlarına destek!

İzol aşiretinden terör operasyonlarına destek!

İzol aşiretinin genç sözcülerinden olan Ramazan İzol, Pençe Şimşek, Pençe Yıldırım Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunarak operasyona Doğu ve Güneydoğu halkı ve İzol aşireti olarak tam destek verdiklerini kaydetti.

“Ülkemizin sınırları bizim namusumuzdur ve biz bu sınırları korumakla mükellefiz” diyen Ramazan İzol, “Eğer bizim sınırlarımızda tehditler söz konusuysa ve bir terör yapılanması varsa bu bizim namusumuzu zedeleyici hareketlerin olduğu anlamına gelir. Onu muhafaza etmek bu devletin başındaki insan ve içinde yaşayan millet için mecburidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin düzenlediği Pençe Şimşek,Pençe Yıldırım Harekatını İzol aşireti ve bölge halkı olarak sonuna kadar desteklediklerini belirten Güney Doğu Bölgesi’nin genç kanaat önderlerinden Araştırmacı Yazar Ramazan İzol, “Bölgede yaklaşık 3 milyona yakın nüfusumuz bulunmaktadır. Bunun dışında bizler bugün olduğu gibi her zaman devletimizin yanında olduk. İzol aşireti olarak bizler o bölgeyi yani Kuzey Irak bölgesini iyi biliriz. O bölgelerde yüz binleri aşkın akrabamız bulunmaktadır. Biz onlarla bu süreçte birçok görüşmeler yaptık. Elhamdülillah hepsinin destekleri tamdır” dedi.

ramazan_izol_foto.png

“PKK KALLEŞLİĞİNE DEVAM EDİYOR”

PKK'nın, operasyonun ilk günlerinde büyük zayiatı verdiğini ifade eden İzol, "Ele geçirilen patlayıcılarla malzemelere bakıldığında, örgütün, TSK operasyon güçleriyle temastan kaçınarak daha çok araziye mayın ve EYP döşediği, tuzakladığı görülmektedir. Bu harekâtla birlikte, sınırın yakın kuşak derinliğinde uzun zamandan beri oluşturulan mevcut üs bölgeleri artık daha derinliğe doğru tesis edilerek adım adım ilerleniyor" diye konuştu.

“DİĞER KANAAT ÖNDERLERİDE DESTEK VERSİN”

Diğer kanaat önderlerini de destek vermeye çağıran İzol, “Bizim gibi kanaat önderlerinin ve aile büyüklerinin çıkıp devletimizin yanında olduklarını dile getirmeleri gerekiyor. Elbette yanında olduklarını biliyoruz ve eminiz ama bunu açık etsinler ve dile getirsinler. Bu sayede açık etmeyen diğer kanaat önderlerini de cesaretlendirmiş oluruz. Biz asla ama asla teröre destek vermiyoruz. Terörü destekleyenleri de yanımıza yaklaştırmıyoruz. PKK bir terör örgütüdür ve bu ülkeye zarar vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN TÜM GÖREVLERİ YAPARIZ”

Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeye çalışan ve içten yapılanarak ülkenin bölünmesini isteyen her grubun kendileri için terör örgütü olduğunu açıklayan İzol, “Bu nedenle İzol aşireti olarak bu operasyonu destekliyoruz. Elimizden ne gelirse de yapmaya hazırız. Görev olarak üzerimize ne düşerse ailemizin bütün üyeleri vatan, memleket, din, vicdan, ülkemizin huzuru için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Allah orada çalışan askerlerimizin yardımcısı olsun ve destek veren tüm halktan da Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

OPERASYONLARIN AMACI NUSAYBİN’İ  BASRA’YA  BAĞLAYACAK TREN HATTI MI ?

İzol  son olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen aylarda gündeme getirdiği Nusaybin-Cizre-Ovaköy-Telafer-Bağdat- Basra'yı birbirine bağlayacak tren hattı projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığı yönünde açıklamasına dikkati çekerek operasyonun bir amacının da bu projenin hayata geçirilmesi için bölgenin güvenliğinin sağlanması olabileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.