İZSU Genel Müdürlüğü'nden içme suyu seferberliği

İZSU Genel Müdürlüğü'nden içme suyu seferberliği

İzmir’in her hanesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırma hedefine kararlılıkla ilerleyen İZSU Genel Müdürlüğü, çalışmalar kapsamında Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Urla ve Gümüldür’de bir çok yeni içme suyu sondaj kuyusu açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada bölgesindeki mevcut yer altı kaynaklarına ek olarak alternatif kaynak arama çalışmalarına devam ediyor. Kuraklık ve iklim krizi sonucu içme suyu sıkıntısı yaşanması riskini bertaraf etmek için açılan kuyuların yanı sıra Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar ve Gümüldür’ün birçok noktasında yeni kuyu yerleri saptandı. Jeolojik ve hidrojeolojik veriler ışığında yürütülen çalışmalarda jeofizik yöntemlerle kuyuların yerleri kesinlik kazanıyor.

2.jpeg

8 SONDAJ KUYUSU İMALATI TAMAMLANDI

Karaburun İnecik, Küçükbahçe, Mordoğan ve Kamukent mahallelerinde toplam 4 içme suyu sondaj kuyusu açılarak bu mahallelerde yaşanan içme suyu sıkıntısı giderildi.

Seferihisar’ın, Düzce mahallesinde açılan 2 içme suyu sondaj kuyusu ile çevre mahallelerin içme suyu ihtiyacı da karşılandı. Gödence mahallesinde ise 1 yeni kuyu açılması için çalışmalar sürüyor.

Urla Balıklıova mahallesinde 2, Birgi mahallesinde 1 kuyu imalatı daha devam ediyor. Birgi mahallesinde açılan kuyu ile Kadıovacık ve Barbaros mahallelerinin içme suyu ihtiyacı da giderilmiş olacak.

Gülbahçe mahallesinde ise yoğun öğrenci nüfusu ile yaz aylarında artan nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için 1 yeni içme suyu sondaj kuyusunun imalatı tamamlandı, 1 kuyunun imalatı ise devam ediyor.

Çeşme’de de 1 yeni kuyu imalatı tamamlanarak bölgede yazın artan nüfusun içme suyu ihtiyacı da giderildi.

Urla’nın dört, Karaburun’un yedi mahallesinde ve Gümüldür’de nitelikli kaynakların yerleri tespit edildi ve imalat çalışmaları planlandı.

15 MİLYON LİRALIK YATIRIM

İZSU, Yarımada’daki mevcut içme suyu kuyularındaki bakım çalışmalarını da özenle sürdürüyor. Yarımada’daki içme suyu kaynaklarını çeşitlendirmek için 6 milyon liralık yatırım yapıldı, devam eden çalışmalar tamamlandığında bu miktar 15 milyon lirayı bulacak.

3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.