İZSU'dan su ihtiyacına iletim hattı dopingi

İZSU'dan su ihtiyacına iletim hattı dopingi

İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Karareis Barajı ve Salman Barajı ile Bozköy Göleti’nden içmesuyu temini sağlayacak iletim hattı inşaatlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Urla İçmeler ile Çeşme arasındaki 2. etap içmesuyu iletim hattı ile Karaburun Bozköy Göleti içmesuyu iletim hattı inşaatları, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamayı amaçlayan proje kapsamında, Karareis Barajı ve Salman Barajı ile Bozköy Göleti’nden içmesuyu temini sağlayacak iletim hattı inşaatları yapılıyor. Aralık 2023 itibariyle 14 kilometrelik imalat tamamlanırken, proje kapsamında 16 kilometrelik içmesuyu hattı imalatı yapılacak. İmalatlar tamamlandığında Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yapacağı yeni depo ile Çeşme’nin, Bozköy İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yapımı ile Karaburun’un su ihtiyacının karşılanmasına büyük bir katkı sağlanacak.

11-23.jpg

“KESİNTİSİZ SU TEMİNİ”

İZSU Yarımada Yatırım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden inşaat yüksek mühendisi Sinem Kanberoğlu Telek, “Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi’nde 800 mm çapında düktil font içmesuyu ana iletim hattı döşeme çalışmaları yapıyoruz. Çeşme ilçesinde hali hazırda mevcut su kaynaklarımızın yanı sıra Karareis Barajı ve Salman Barajı’ndan da su temini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bölgeye yeni içmesuyu hatları kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalarla, kalite standardı yüksek yeni borularımızı devreye alarak vatandaşlarımıza kesintisiz bir şekilde su temin etmeyi hedefliyoruz” dedi.

11-19.jpg

“SU PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”

İZSU Yarımada 3. Bölge’de inşaat teknikeri olarak görev yapan Neşet Suz, “Karaburun ilçesinde içmesuyu iletim hattı çalışmalarımız tamamlandı. Bozköy Göleti’nden aldığımız suyu Karaburun merkez depoya ulaştırarak Karaburun ilçesinin su problemini çözüyoruz. Hali hazırda toplam 10 km 400 mm ve 300 mm çapında içmesuyu iletim hattı çalışmalarımızı tamamladık. Yapılacak Bozköy İçmesuyu Arıtma Tesisi ile hatlarımızı devreye alacağız” diye konuştu.

11-20.jpg

11-16.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.