İZTO’dan, Çin ile “İyi Niyet Anlaşması”

İZTO’dan, Çin ile “İyi Niyet Anlaşması”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Şangay Uluslararası Teknoloji Transfer Merkezi Denizaşırı Ülkelerden Sorumlu Direktörü Fang Yue, İzmir’de düzenlenen törenle “İyi Niyet Anlaşması” imzaladı.

Anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen Özgener “İşbirliği Anlaşması sayesinde Çin ile ilişkilerimizi bir adım daha öteye taşıyacağız. Daha da önemlisi İzmir Girişimcilik Merkezi (İzQ) ve İzmir İnovasyon Merkezi projelerimizin uluslararası arenaya taşınması aşamasında büyük bir adım atmış olacağız” dedi.

Anlaşma kapsamında, her iki kurum karşılıklı olarak teknoloji projelerinin geliştirilmesi, teknoloji ticaretinin arttırılması başta olmak üzere ekonomik ve ticari faaliyetlerde işbirliği yapacak. Bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) bu yılki partner ülkesinin Çin olduğunu hatırlatan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, şunları söyledi:

“Dünya ekonomisine yön veren ülkelerden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti, özellikle son yıllarda teknoloji alanında hızla yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, Çin’in katılımıyla uluslararası alanda marka değerini artıracaktır. Dünya ekonomisi için önemli bir konumda olan ve ülkemiz ile sıkı ticari işbirlikleri olan Çin Halk Cumhuriyeti’ni kentimizde ağırlamaktan son derece memnuniyet duyuyoruz, bu birliktelik ülkemiz, bölgemiz, kentimiz için önemli ticari iş birliklerine kapılarını açacak. Bu önemli ticari işbirliklerinden birini de bugün imza altına aldık.  Oda olarak biz, bir vizyon ortaya koyduk. İzmir’i İnovasyon ve Girişimcilik Kentine dönüştürmek istiyoruz. Bu alanda iki önemli projemiz var. İzQ Girişimcilik Merkezi ve İnovasyon Merkezi. Kuracağımız Girişimcilik Merkezi, başarılı iş fikrine sahip girişimcileri hedef alırken, kuracağımız İnovasyon Merkezi de büyük firmalar ve şirketleri hedef almakta. Şanghay Uluslararası Teknoloji Transfer Merkezi ile gerçekleştirdiğimiz İşbirliği Anlaşması ile söz konusu projelerimizin uluslararası arenaya taşınması aşamasında büyük bir adım atmış olacağız. Çin ile ilişkilerimizi bir adım daha ileriye taşıyacağız. Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum”.

İZTO’DAN ÇİN HEYETİNE SUNUM

Anlaşmanın taraflarca imza altına alınmasının ardından, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri başkanlığındaki İZTO proje ekibi, Çin heyetine İzmir Girişimcilik Merkezi (İzQ) ve İzmir İnovasyon Merkezi hakkında bir sunum yaptı. Toplantıya İZTO Meclis Üyesi Şenol Aslanoğlu ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Avni Yelkenbiçer de katıldı. İzmir’in girişimcilik için doğru bir adres olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Tanyeri “Tüm dünyada artık girişimcilik, inovasyon ve dijitalleşmeye doğru bir geçiş süreci var. Biz de bu amaçla Oda olarak, Şangay Uluslararası Teknoloji Transfer Merkezi ile Oda olarak işbirliği içinde  olmayı planlıyoruz” dedi.

Çin Heyeti adına konuşan Şangay Uluslararası İthalat ve Ticaret Hizmetleri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Lawrence Lu ise, Çin’de yatırım yapmak isteyen girişimcilere her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi. İzmir Ticaret Odası’nı 2020 Nisan’ında 8. Kez düzenlenecek olan Şangay Uluslararası Teknoloji Fuarı’na da  davet eden Lawrence Lu “3 gün sürecek olan fuarda 60’dan fazla forum ve seminer gerçekleştirilecek. Fuar, yeni teknolojiler, robot bilimi, biyoteknolojiler, akıllı üretim ve finansal teknolojileri içeriyor. İzmir Ticaret Odası ile bu konularda her türlü işbirliğine açığız” dedi.

aa-042.jpgww-009.jpgzz.jpg

 

 

EDİTÖRE NOT:

Şanghay Uluslararası Teknoloji Transfer Merkezi Hakkında:

Şanghay Uluslararası Teknoloji Transfer Merkezi (SITEC), Şanghay Belediyesi Ticaret Komisyonu’na bağlı, Ticaret Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi ve Şanghay Belediye İdari Teşkilatı tarafından ortak ev sahipliği yapılan bir kamu kuruluşudur. Çin’in teknoloji ticareti gelişimini desteklemek için ticaret teşvikleri, sergiler/fuarlar, uluslararası işbirliği ve eğitimler ile SITEC;  hükümetlere, ticari kuruluşlara ve araştırma merkezlerine kamu refahını ve karlılığı bir araya getiren kapsamlı hizmetler sunar. SITEC, Çin (Şanghay) Uluslararası Teknoloji Fuarı’nın  organizatörü ve  CSITF’in merkezidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.