James Jeffrey'den flaş açıklama: "Tüm seçenekler masada"

James Jeffrey'den flaş açıklama: "Tüm seçenekler masada"

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ve Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "İdlib konusunda NATO'nun Türkiye'ye yardımı için tüm seçenekler masada" dedi. Jeffrey, İdlib'de ateşkesin ihlali halinde Rusya ve Suriye'ye yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'nin Suriye'nin İdlib vilayeti için talep ettiği askeri yardım konusunda Brüksel'deki NATO karargahında müttefiklerle görüşmeler yürüttü. Jeffrey'in müttefiklerle 'İdlib'deki ateşkesi Rusya ve Suriye hükümetinin ihlal etmesi halinde' alınabilecek önlemleri de ele aldığı belirtildi.

Brüksel'de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi, 'NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını' söyleyerek "Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlanması dahil her şey masada" mesajını verdi. Rusya ya da rejim güçlerinin ateşkesi bozması durumunda harekete geçeceklerini ifade eden Jeffrey, ABD ve Avrupalı müttefiklerinin yaptırımlarla hızla yanıt vereceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.