Japonya'daki tayfunda acı bilanço artıyor!

Japonya'daki tayfunda acı bilanço artıyor!

Japonya'da dün itibariyle etki gösteren ve ülkenin 5 seviyeli ulusal afet derecelendirme sisteminde en riskli grubu ifade eden Hagibis Tayfunu yavaş yavaş etkisini yitirirken tayfunun bilançosu da netleşmeye başladı.

Japonya'da başkent Tokyo ve çevresindeki Chiba, Saitama ve Kanagawa eyaletlerini vuran tayfunun yol açtığı şiddetli fırtına ve yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. Pazar öğle saatleri itibariyle yaralı sayısının ise en az 149 olduğu açıklandı.

Cumartesi akşam saatlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo ve çevresinde etki gösteren Hagibis Tayfunu bölgeye hızı saatte 216 kilometreye varan rüzgarlar ve şiddetli yağış getirdi. Deniz ve nehir seviyesinin altında kalan birçok bölgede su baskınları yaşandı. Riskli kesimlerde yaşayan binlerce bölge sakini, tahliye emirleri kapsamında geceyi sığınma alanlarında geçirdi. Tahliye emirlerinden Japonya genelinde yaklaşık 3 milyon kişi etkilenirken 5 milyon kişiye kamu otoritelerince güvenli kesimlere tahliye tavsiyesinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.