“Jinekolojik onkoloji alanında ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer alıyor”

“Jinekolojik onkoloji alanında ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer alıyor”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Jinekolojik onkoloji alanında ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer alıyor” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı tarafından organize edilen " “Temel Onkoloji Sempozyumu, Jinekolojik Malignitelerin Moleküler Temelleri, Laboratuvar Teknikleri ile Multidisipliner Yaklaşım” sempozyumu Muhittin Erel Amfisi’nde başladı.

Sempozyumun açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Özsaran, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak,  “Tıp Fakültemiz, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere ülkemiz de referans merkezi olarak hizmet veriyor. Üniversitemiz Hastanesi, multidisipliner bir şeklide hastalara en iyi hizmeti sunuyor. Jinekolojik Onkoloji alanında ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer alıyor. Bu sempozyum ile görüyorum ki, üniversitemiz yalnızca tedavi hizmetleri anlamında değil; bu konudaki araştırma özelliği ile de öne çıkıyor. Anabilim ve bilim dallarımızın, bu tip multidisipliner, çalışmaları sürdürmesini arzuluyoruz. Bu tür organizasyonların, üniversitemizi, araştırma üniversiteleri arasındaki yerini almasında bir adım daha öne çıkaracağını düşünüyorum” dedi.

Sempozyumun içeri ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil ise “Türkiye’de bu alanda, teorik ve pratik uygulamalı olarak ilk kez böyle bir toplantı düzenleniyor. Bu sempozyum, temel klinik ve cerrahi bölümleri bir araya getirerek yeni araştırmalar için zemin hazırlayacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.