Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

KABAKLI KİŞ

Hamuru için

1 su bardağı un

1 tutam tuz

4 yemek kaşığı su

75 gr tereyağ

İç Harcı

3 kabak

100 gr kaşar peyniri

30 gr tereyağı

150 gr tulum peyniri

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

Dereotu

Maydanoz

taze nane

tuz karabiber

YAPILIŞI,

Hamur için gerekli un,tuz ve tereyağını bir kapta karıştırıp soğuk suyu ekleyin ve hızlı

hareketlerle yoğurun,Buzdolabında 15 dakika bekletelim.

Hamuru,unlanmış tezgahın üzerine alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın,Kalıba yerleştirin,

taşan hamurları üzerinden kesin ve yine 15dakika buzdolabında bekletelim.

Tereyağını tencerede eritin,unu ilave edin,unun rengi dönmeye başladığında yavaş yavaş

sütü ilave edip kısık ateşte pişirin..

İki kabağı beşamel sosun içine rendeleyip,tulum peynirini içine ekleyip karıştırın

Maydanoz,nane,tuz karabiber ve dereotunu ince ince doğrayıp ekleyip,karışımı tart kabına

ilave edelim.

1 kabağı ince ince doğrayıp tartın üzerine dizelim,190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin

fırından çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha fırında tutun..

Sıcak servis yapın..


Afiyet olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.