Kaçak turlara geçit vermiyor

Kaçak turlara geçit vermiyor

TÜRSAB, tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan rutin kontrollerde çok sayıda kaçak tur düzenleyen firma ve kişilere ceza kesildi.

TÜRSAB Ege Bölgesel yürütme Kurulu'nca düzenelenen denetimler turizm sezonunun başlamasıyla hız kazandı.

İzmir - Manisa il ve ilçelerinde belgesiz, kaçak olarak faaliyet gösteren kişi/kuruluşlara karşı İzmir ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile ortak denetimler sonucunda 2017 yılında 150 yakın ihbar ; 15 işyeri olmak üzere 65 kişi/işletmeye tutanak tutulup 180.000TL para cezası uygulandığını ifade eden Türsab Ege Bölge Yürütme Kurulu Üyesi Kıvanç Tektimur “Yaklaşan turizm sezonu öncesinde, bahar ayının gelmesi ile birlikte yoğun olarak Ege Bölgesi sınırları içerisinde yapılacak olan otobüslü turlar ile ilgili denetimlere aralıksız devam edilecektir” dedi.

Seyahat acentesi belgesi olmayan kişilerin asla tur düzenlemesinin mümkün olmadığını, yasalar çerçevesinde olabildiğince bölgemizde denetimler ile bunla müsaade etmeyeceklerini belirten Türsab Ege üyesi Engin Ceylan “Geçtiğimiz yıl Marmaris’te yaşanan elim kaza ve benzerlerinin tekrar etmemesi için gece gündüz denetimleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü , kolluk kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca sosyal medya üzerinden ilan ederek acente belgesi olmayan kişi ve kişilerde asla tur satın almamalıdır. Tur yapma yetkisi sadece TÜRSAB belgeli üye seyahat acentelerinindir”şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.