Kadın girişimcinin serumu dünya piyasında

Kadın girişimcinin serumu dünya piyasında

Kadın Girişimci Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, geliştirdikleri doğal leke karşıtı C vitaminli serumu Amerika’ya ihraç etmeye başladıklarını söyledi.

Ciltte oluşan lekelerin, melanin adı verilen pigmentin ciltte belirli bölgelerde yoğunlaşması sonucu meydana geldiğini ve farklı nedenlerle ortaya çıkabildiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekai Kutlubay; “Cilt lekelerinin en yaygın nedenler arasında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalma, yaşlanma, hormonal değişiklikler veya sivilce ve akne izleri yer almaktadır. Cilt lekelerinin oluşumunda pek çok faktör etkilidir. Güneşin zararlı UV ışınlarına uzun süre maruz kalma, en yaygın cilt lekesi nedenlerinden biridir. Bu lekeler genellikle eller, yüz ve dekolte gibi açıkta kalan bölgelerde belirir. Gebelik döneminde olduğu gibi, hormonal değişiklikler de melanin üretimini etkileyerek ciltte renk farklılıklarına neden olabilir. Ayrıca, sivilce veya akne sonucu oluşan iltihaplar, ciltte izler bırakarak leke oluşumuna sebep olabilir. Yaşlanma da ciltteki pigmentasyonun değişmesine neden olabilir ve yaşlanma lekeleri olarak adlandırılan kahverengi lekeler oluşabilir” dedi.

aw012084-01.jpg

Cilt lekelerinden doğal olarak kurtulmak için pek çok koruyucu önlem olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zekai Kutlubay; “Güneşten korunma, cilt lekelerini önlemenin en temel yoludur. Güneş koruyucu kremlerle cildinizi UVA ve UVB ışınlarından korumak, yeni leke oluşumunu azaltmaya yardımcıdır. Bunun için, yılın 365 günü kullanabileceğiniz doğal bileşenlerden oluşan güneş koruyucu ürünler tercih etmeye özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları da cilt sağlığını destekler. Antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeler tüketmek, cildin genel görünümünü olumlu yönde etkilerken, yağlı ve kızartma türü yiyeceklerden kaçınmak, sivilce veya akne oluşma potansiyelini azaltabilir. Ayrıca, düzenli cilt bakımı da leke oluşumunu ve varolan lekelerin görünümünü azaltabilir” dedi.

Yüzde 100 doğal leke karşıtı C vitaminli aydınlatıcı serum formülü geliştiren BEE’O Apicare Kurucusu Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı; “ Anadolu propolisi, arı sütü, stabil C vitamini, ferulik asit, hyaluronik asit ve E vitamini gibi doğal leke karşıtı bileşenleri içeren formül. C vitaminli aydınlatıcı serumda kullandığımız patentli ve doğal bir bileşen olan stabil C vitamini, serumun cildinize etkili bir şekilde nüfus etmesini sağlarken Anadolu propolisi ise cildinize antioksidan destek sağlıyor. Arı sütü ve hyaluronik asit ise cildinizi yağlandırmadan nemlendiriyor. Bu formülün etkinliğini, 30 gönüllü ile gerçekleştirdiğimiz bir çalışmada değerlendirdik” sözlerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.