Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan'dan geçmiş olsun mesajı!

Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan'dan geçmiş olsun mesajı!

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı  Aygül Horasan depremzedeler  için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Horasan'ın yaptığı açıklama şöyle:

"2020 yılına salgın hastalıklar ve deprem felaketleriyle girdik. Tüm dünya depremlerle beşik gibi sallanıyor ve bu tehlikeyle yaşıyor. Yakın zamanda yaşadığımız Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir daha yaşanmamasını temenni etsekte, yeraltında ki gerginlik ve hareketlilik deprem gerçeğini en yoğun şekilde yaşamamıza sebebiyet veriyor.

Elazığ depremi de göstermiştir ki, gereksiz siyasi rantlar, nereye gittiği nerede kullanıldığı meçhul yardım kampanyaları, ekran showlarını bir tarafa bırakarak derhal ivedi şekilde deprem gerçeğine hazırlanmamız gerekmektedir. Burada görev öncelikle hükümete düşmektedir. Deprem öncesi hazırlıklar ve tedbirler, deprem sonrası yapılması gerekenlerle ilgili acilen çalışmaya başlanmalı ve gerekirse konuyla ilgili ivedi başlıklar yasalaştırılarak hayatımıza müdahil edilmelidir.

Ne yazık ki, başarızlığa uğramış Kentsel Dönüşüm projesinin tekrar ele alınarak revize edilmesi gerekmektedir. Bunu acı tablosu Elazığ depreminde acı şekilde bir kez daha görülmüştür. 

Biz Doğru Yol Partisi olarak İl ve ilçe teşkilatlarımızla depreme hazırlık, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili halkımızı bilinçlendirmek adına her mahallede çalışmalar başlattık. Bu çalışmalarımız esnasında, halkımız arasında deprem korkusunun hat safhada tüm hayatlarını etkileyecek şekilde yaşanıyor olduğunu gördük.

Tüm il ve ilçelerde, deprem anında toplama bölgeleri, riskli yapılar yeniden belirlenmelidir. Riski yüksek bölgelerde deprem sonrası barınma yerlerinin şimdiden hazırlanması, genel tüketim stoklarının hazır halde bulundurulması gerekmektedir. 

Şunu belirtmek isterim ki, ben ve partim deprem konusunda, yerel yönetimlerle birlikte her türlü çalışma ve çalıştayda yer almaya hazırız.

Tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum ve geç olmadan bilinçlendirilmeleri konusunda gerekli yardım ve destekleri almalarını ısrarla tekrarlıyorum. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.