Kadınca Adımlar'ın konuğu Mustafa Talha Uranlı oldu!

Kadınca Adımlar'ın konuğu Mustafa Talha Uranlı oldu!

"İstediğin gün ve saatte!" sloganı ile yayın yapan WOMTİVi'de Aysel Ateş Abdullazade'nin hazırlayıp sunduğu "Kadınca Adımlar" programı her hafta yeni bölümleri ile devam etmektedir. 

Kadının geçmişi, bugünü ve geleceği, kadının toplumda yeri, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, başarılı kadınlar panelinde çalışmalar yapan Aysel Ateş "Kadınca Adımlar" projesini WOMTİVİ'de gerçekleştiriyor.  "Kadınca Adımlar"ın bu haftaki konuğu Türkiye' nin ilk Down Sendromlu şairi Mustafa Talha Uranlı ve ona destek olan halası Fulya Uranlı oldu.

Türkiye’nin ilk Down Sendromlu şairi Mustafa Talha Uranlı’nın ‘Ezberim’ isimli kitabı okuyucuları ile buluştu. Bunun üzerine programa katılan Uranlı sevincini bizimle paylaştı. 26yaşındaki şair ortaokul yıllarından itibaren şiirler yazdığını, şiirlerin kendini ifade etme şekli olduğunu belirtirken kitabından "Memleketim" isimli şiirini okuyucuları için seslendirdi. 

img_20210217_115616.jpg

“Yazarken kendimi iyi hissediyorum. Ben yazmayı yeniden öğreniyorum şiirimle kalemimle ve benim bir hayalim vardı, kitap yazarı olmaktı ve oldum" diyen Uranlı, "Eğitimle her şeyin başarılabileceğini gösterdim” diyerek, ilk kitabının ona cesaret verdiğini, ikinci kitabı için bir motivasyon olduğunu belirtti.

Fulya Uranlı, eğitimin öneminden ve aile desteği ile başarının kaçınılmaz olmasından bahsederken, Mustafa Talha'nın eğitim sayesinde bu yerlere geldiğini de gözardı etmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.