Kadınca Derneği'nden proje eğitimi

Kadınca Derneği'nden proje eğitimi

Foça'da kuruluşu tamamlanan Foça Kadınca Kararınca Üretici ve Girişimciler Derneği (Kadınca Derneği) Avrupa Birliği (AB) ulusal hibe fonlarından yararlanmak amacıyla proje eğitimi gerçekleştirdi.

Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen eğitimler, Manisa Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler İl Koordinatörü Ural Sevener tarafından verildi. Büyük çoğunluğu kadın olan ve dernek üyeleri ile kurum temsilcilerinden oluşan katılımcılar ilk gün aldıkları nazari eğitimleri, ikinci gün oluşturulan çalışma gruplarıyla uygulamaya koydular. Son bölümde uygulamalarda görülen eksik ve aksak hususlar tespit edilerek proje hazırlayıcılara izah edildi. Hatasız proje hazırlamanın, hibe fonlarından yaralanmada ne kadar önemli olduğuna dikkat çekildi.

calisma-gruplari-4.jpg

"Kamu Olarak Katkı Sağlıyoruz"

Manisa Valiliği AB Dış İlişkiler İl Koordinatörü Eğitimci Ural Sevener, dernek, STK ve kamu kuruluşlarının bir araya gelerek proje hazırlayabilmeleri için eğitim verdiklerini ifade etti. Ural Sevener, açıklamasında “Önümüzdeki dönemde AB ve kalkınma ajansları fonları ve STK’lara sağlanan diğer kaynaklara yönelik olarak prohe hazırlama eğitimleri için buradayız. Buradaki eğitimde öncelik STK ve kamu kuruluşlarının AB öncelikli olmak üzere, Ulusal kaynaklardan da fonlara yönelik olarak projelerin nasıl hazırlanacağı, hazırlama yöntemleriyle ilgili proje döngüsü yönetimine ait bilgilerin aktarıldığı, küçük bir uygulamalı eğitim gerçekleştirdik. Özellikle STK’lara; önümüzdeki dönemler itibariyle AB konuları ve Ulusal konulardan çok çok proje yazarak kapasite geliştirme uygulamaları yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bizde kamu olarak bu projelerin hazırlanmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kişi ve kuruluşlar bizden eğitim talebinde bulunabilirler. “ifadelerine yer verdi.

img-6063.jpg

Foça Kadınca Kararınca Üretici ve Girişimciler Derneği Başkanı Mukaddes Yarba 100’ü aşkın kadının 3 yıldır Kadınca Kararınca grubu olarak faaliyette olduğunu ama dernekleşerek resmi bir sıfat ta kazandıklarını söyledi. İlk işlerinin eğitim olduğunu vurgulayan Mukaddes Yarba, “Üç yıldan beri burada var olan 100 üreten kadınımız zaten birtakım çalışmalar yapıyordu. Bizde onlara resmi bir sıfat kazandırmakla ilgili olarak bir dernek kurduk. Onların kurum ve kuruluşlarla daha sağlıklı işbirliği yapabilmelerini sağlamak, onlara destek olmak, üretici ve tüketici ile buluşturabilmek ve projeler üretmekle ilgili bir takım çalışmalar içerisindeyiz.

mukaddes-yarba.jpg

Önce eğitimle başladık. İstedik ki önce proje eğitimi ve uygulamalarıyla başlayalım ve bireyler ve kurumlar bundan yararlansın. Foçamıza katkı yapabilecek projeler üretebilsinler. Bu projelerin çoğu da hibe fon projeleri olacak. İki günlük bir eğitim gerçekleştirdik. Projelerimiz eğitim, tarım, turizm, başta kadın olmak üzere yaşlılar, engelliler, istihdam, gerçek tarımla ilgili bir çok alanı kapsıyor. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız girişimci olarak projeler yapabilecek, hem kendilerine, hem kurumlarına, hem Foça’ya büyük katkılarda bulunacaklar.” diye konuştu.

Foça'daki proje eğitimleri katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.