Kadından Korkmayan Taş Olur !

Kadından Korkmayan Taş Olur !

Arif Çayan yazdı...

Bu deyişin halk arasında bilinirliği meşhurdur. Kadın dediğiniz mi akan sular durur.  

Kadına karşı haksızlık ederseniz, hakkını yerseniz vay halinize.

Ama bir de hakkın, hukukun tanımayıp, intikam için, menfat için, 'Sana gününü gösteririm' düşüncesiyle  haksızlık eden kadınlar var ki, onların eline düşereniz halinize iki kat vay!

Bugün yazdığımız özel haberde olduğu gibi.

İki genç, sokakta kalan kıza sahip çıkmamaya çalışıyorlar. Birisi hatta kızlarla birarada olmaktan hoşlanmadığını için kızın evden kaçmasına, sokakta kalmasına hiç aldırış etmiyor.

Katı yürekli bir erkek oluyor ama diğer arkadaşının durumu çok acındırması üzerine bir geceliğine genç kıza kalacağı  yer temin ediyorlar.

O gece barınacak yer bulan genç kız, sabah para istiyor ve alamayınca evden  ayrılıyor. Aradan bir hafta sonra karakola gidiyor ve gençleri şikayet ediyor.

Gençlerden birisi tukuklanıpor. 

Zorlamadım, bir şey yapmadım, barıncak yer verdim, para vermedim diyor ama 6 ay cezaevinde kalıyor.

Sonra tutuklu genci tanıyan bir çok işyeri sahibi, o gece yaşananları anlatıyorlar.

Genç kızın, sokakta kaldığını anlatarak kendisine kalacak yer aradığını, tutuklu olan genci kızlarla birarada olmayı sevmemesine rağmen acıdığı için bir gecelik ona evine açtığını söylüyorlar.

Avukatlar araştırıyor, tanıklar dinleniyor, evinden kaçan, sokakta kalan ve kalacak yer arayan genç kızın ruhsal durumu değerlendiriliyor.

Mahkeme önce tutuklu genci tahliye ediyor, sonra beraat kararı veriyor: Kendisinin zorla alıkonulduğunu,  ellerinin bağlandığını, cinsel istismarda bulunulduğunu iddia eden genç kızın, olaydan günler sonra şikayetçi olmasını,  olayın sıcağı sıcağına ayrıldığı evden  karakola gitmemesini, anlattıkları dışında iddiasını kanıtlayan hiç bir delil olmadığını belirtiyor.

Bu olaydan  ve karardan erkek için de, kadın için de var.

Erkek için,  sokakta gördüğünüz, sokakta kalacağını söyleyerek kalacak yer isteyen kadına, evinize alıp, yardımcı olmayacaksınız.

Kadın için, ne söylersem söyleyeyim, sonuçta kadınım mahkeme benim dediğime daha çok inanır diye hikayenizle karakola, savcıya, hakime gitmeyeceksiniz.

97881.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.