Kadını tuvalete süren belediyeden 'kadın hakları' eğitimi planlaması

Kadını tuvalete süren belediyeden 'kadın hakları' eğitimi planlaması

CHP'li belediyede "yaman" çelişki

Delege seçimleri sürecinde muhalif listeyi destekleyen kadın işçiyi tuvalete süren CHP'li Güzelbahçe Belediyesi, "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı" başlattı. Tepkilere rağmen tuvalet sürgününden geri adım atmayan belediyenin, kadın hakları eğitimi planlaması "tezat" olarak yorumlandı.

CHP'nin mahalle delege seçimlerinde rakip listeyi destekleyen kadın çalışanı tuvalete süren Güzelbahçe Belediyesi, "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı" başlattığını duyurdu. Duyurunun ardından parti içinde siyaset yapan isimlerden tepki çeken belediye için kulislerde “tezat kararlar” yorumu yapıldı.

Delege seçimlerinde Güzelbahçe Belediyesi CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’a muhalif liste çıkaran İlçe Başkan Yardımcısı Vural Gezer’i sürgün etmiş, ardından Vural Gezer’e destek veren belediye çalışanı Mine Bilir Şahin’i de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki görevinden alarak Yalı Mahallesi 1. Balıkçı Barınağı'nda bulunan tuvaletin temizliğinde görevlendirmişti.

Şahin'in, tuvaletin 15.00 ile 24.00 saatleri arasında temizliğini yapmak üzere görevlendirilmesine parti içinde bir çok tepki gelmesine karşın geri adım atılmamıştı. 

KADININ HAKKI EĞİTİMİ

Bu görevlendirmenin ardından başlatılan eğitim programı ise dikkat çekti. "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı" duyurusunu yapan belediye kayıtların sürdüğünü sosyal medya hesabından paylaştı. 4 ay sürecek programda Avukat Zeynep Ferda Demirbaş haftada bir gün eğitim verecek. 

Kültür İşleri'nde görevli bir kadın çalışanın, tuvalete, hem de gece çalışmak üzere görevlendirilmesiyle, kadının insan hakkı eğitimi başlatılmasının çelişkisine dikkat çeken bazı partililer, "Sadece siyasi nedenlerle bir kadın çalışanı görevinden edip tuvalete gönderen belediye, tepkilere rağmen geri adım atmadı. Şimdi nasıl kadının insan hakkından söz edebiliyorlar, anlamak mümkün değil" dedi. 

Kaynak: Egepostası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.