Kadının siyasetteki başarısı 'çalışma' üzerinedir!

Kadının siyasetteki başarısı 'çalışma' üzerinedir!

Ali Eyce yazdı; Kadının siyasetteki başarısı ‘çalışma’ üzerinedir!

Kadınların siyasette sayısının artmasını her zaman destekleyen birisi olarak ve net olarak diyorum ki, kadının siyasetteki başarısı ‘Çalışma’ üzerinedir!

Kadının annelik yapısından gelen her insana ve her olaya karşı duyarlılığı nasıl kıyaslarsanız kıyaslayın, neresinden karşılaştırırsanız karşılaştırın bir erkekten kat ve kat daha fazladır.

Onların duyguları bir erkeğe göre daha çoktur, daha naiftir, daha etkilenirdir ve daha çok sahiplenirdir.

O yüzden siyasette kadınların sayısının artması, sadece sayılarının artması değil etkinliklerinin de artması her anlamda ülkemiz için büyük bir kazanımdır.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti Olağaüstü Kongresi’nde AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ı partisinin en üst düzey karar organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliği listesine alarak görevlendirdi.

İzmirli kadınlar için ve özellikle de AK Partili İzmirli kadınlar için ve özellikle de siyasetin içinde olan bütün kadınlar için bu büyük bir kazanım, büyük bir başarı, büyük bir çalışmanın sonuç olarak örneğidir.

Genel anlamda siyasetin içinde olan bütün kadınlar için ise umut vericidir.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın mütevazi yapısı, kadınlar ve özellikle de çocuklar üzerindeki hassasiyetine İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı süreçte herkes kadar biz gazeteciler de tanık olduk.

Geçtiğimiz genel seçimlerde partisinin milletvekilliği listesinde kaçıncı sırada olduğunu düşünmeden çalışmasına herkes kadar biz de tanık olduk.

AK Parti içinde siyaset yapması bir yana, siyasette kadının olması gerektiğini her konuşmasında dile getirmesine herkes kadar biz de tanık olduk.

Bu tanıklıklarımız AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekmiş olmalı ki, daha fazla sorumluluk alması, daha fazla çalışması ve daha fazla bütün kadınları temsilen Ankara’da, siyasetin göbeğinde olması gerektiğine karar verdi.

Dilek Yıldız Büyükdağ için bu görev ve sorumluluk 5 yıldır yürüttüğü İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi nedeniyle kadın olarak siyasette gösterdiği başarıdır.

Bu başarısını Ankara’da da devam ettirmesi ise biraz daha vakit ayırması, biraz daha fazla düşünmesine neden olacaktır.

Siyasette kadının başarısı sadece çalışmasındadır!

Vesselam!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.