“Kadınlar kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeli”

“Kadınlar kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeli”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) aylık toplantısını Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın konuğu olarak Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Toplantıya İzmir Kadın Kuruluşları Birliği bileşen dernek başkanları ve temsilcileri, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Yurdanur Akgün, Karşıyaka Belediyesi Sosyal işler Müdürü Fatma Bozan katıldı. Toplantıda profesyonel koç Zuhal Tanrıverdi Yaşam Yolculuğu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Derneklerle birlikte Karşıyaka Belediyesi ile yapılacak işbirliğinin gerek Karşıyaka’da gerekse İzmir’de kadının daha görünür olmasına katkı sağlayacağının altını çizen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, kadının güçlenmesi için sadece çalışmasının yeterli olmadığını yükselebilmesi için ona gerekli fırsatların sağlanması gerektiğini söyledi. Demokrasinin kadınların sosyal yaşamda görünür olması ile mümkün olacağını vurgulayan Serter, “Bizler kadın sorunlarının çözülmesi için kamu ve özel sektörün el ele vermesi gerektiğinin bilincinde olarak belediyelerimizle çalışmaya hazırız. Özellikle Karşıyaka gibi bir ilçemizde rol model kadınların ortaya çıkarılması kanaat önderi kadınlarımızın sayısının artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

“Kadınlar kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeli”

Hem anne olarak hem de iş yaşamında var olan kadınların zorluklar yaşadığını ve bu zorlukları aşmak için gerek kamu gerekse özel sektör tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Kadının güçlenmesinde ve karar mekanizmalarında yer almaları için erkeklerden gelecek destek çok önemli fakat kadınlar bunu beklemeden kendi yollarını çizmeli ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak için çalışmalılar. Karşıyaka Belediyesi olarak karar mekanizmalarında kadınlarla çalışmaktan oldukça verim alıyoruz” dedi.

0-151.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.