Kafkas ve Yattara'dan gençlere tavsiyeler!

Kafkas ve Yattara'dan gençlere tavsiyeler!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Trabzonspor’un eski futbolcularından İbrahim Yattara, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, Metin Oktay Yerleşkesi’nde düzenlenen bir etkinlikte gençlere tavsiyelerde bulundu.

Mehmet Özdoğru- Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve ÇEVKO işbirliği ile genç futbolcuların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Yıldız Futbolcu Seminerleri’nin ikincisi İzmir’de gerçekleşti. Spor konusunda uzman hekimler yetenek sürdürülebilirliği konusunda deneyimlerini paylaşırken, ÇEVKO’dan uzman isimler geri dönüşüm konusunda bilgi vererek gençler arasında bu konudaki farkındalık oluşturdu.

TOLUNAY KAFKAS: EKSTRA ÇALIŞMALAR YAPMANIZ LAZIM

Altınordu’da forma giyen genç sporcuların sorularını cevaplayan Ümit Milli Takım Sorumlusu Tolunay Kafkas, ofansif futbol oyunu üzerinde durduklarını dile getirerek, “Biz oyunu pres, ofansif geçiş, savunma arkasına koşularla 3 ana ayrı bölüme ayırdık. Pres olmazsa olmaz kültürlerimizden. Oyunun ofansif tarafıyla ilgileniyoruz. Bunu da 9 farklı bölüme ayırdık. Bunların antrenmanlarını kendimiz çizerek bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Onun içinde ümit milli takımın en önemli parametresi hücum etme üzerine kurulu. Kalemize çok yakın bir yerde savunma yapmayı sevmiyoruz. Sistem dışı oynuyoruz saha dizilişine önem vermiyoruz. Prensiplerin üzerinde gidiyoruz. Oyunun tamamen ofansif yönüyle ilgileniyoruz” dedi.

dsc-0762k.jpg

ALTINORDULU FUTBOLCULAR, FARKLI

Genç futbolculara öğütlerde bulunan Kafkas, iyi futbolcu olmak için çok çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Üst düzey futbolcu olmak istiyorsanız mutlaka ekstra çalışmalar yapınız. Çok çalışmanız gerekiyor” dedi.

Altınordulu genç bir sporcunun “Altınordu’dan gelen oyuncular ile diğer takımlardan gelen oyuncuları kıyaslar mısınız?” sorusuna Tolunay Kafkas, şu cevabı verdi: “Altınordu’dan gelen oyuncuların davranış biçimi iletişimimiz farklı düzeyde. Ravil Tagir kıymet verdiğimiz, önemsediğimiz oyunculardan bir tanesi. A Milli Takım forması giyecek oyunculardan bir tanesi. Enis Destan da bizim önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Elit üst düzey futbolcu olmak istiyorsanız ekstra çalışın. Neyiniz eksikse onu daha fazla antrenmanla tamamlayın. Kim daha fazla ekstra çalışırsa en elit oyuncu olur. Neyi bilinçli bir şekilde öğrenirseniz o kadar iyi oyuncu olursunu” yönünde tavsiyelerde bulundu.

dsc-0749k.jpg

YATTARA: ALTINORDU MÜKEMMEL BİR YER

Altınordu Tesisleri’ni ilk kez gördüğünü dile getiren Yattara da genç sporculara tavsiyelerde bulundu. Kendi yaşadığı zorluklardan bahseden eski yıldız, “Sizler çok şanslısınız. Çok harika tesislerde çalışıyorsunuz. Altınordu’nun ismini ilk kez duydum. Burada her türlü imkanınız var. Çok profesyonel bir yapı var. Küçük sporcularla yetişiyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Altınordu Başkanı ve yöneticilerini tebrik ediyorum.”

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de gerçekleştirmiş oldukları organizasyon için ev sahipliği yapan Altınordu Kulübü’ne teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.