Kaftancıoğlu 'diktatör' davasında beraat etti

Kaftancıoğlu 'diktatör' davasında beraat etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” sözleri nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti.

Geçen yıl ağustos ayında, partisinin 81 il gençlik kolları başkanları ile İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde düzenlenen toplantıya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” demişti. Kaftancıoğlu hakkında açılan davanın ikinci duruşması, bugün Bakırköy 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

d-io5ohu8aamhwy-brxz.jpg

Duruşmada söz alan Kaftancıoğlu, dün akşam canlı yayında rahatsızlık geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. “Diktatör” sözü ile ilgili de değerlendirme yapan Kaftancıoğlu, “Diktatör ifadesi, uluslararası siyasi terminolojide kullanılan bir kavramdır. Bu kavramı kullanmış olmak konusunda sıkıntı görmüyorum. Bunu kullanmak, hakaretten ziyade bir tespittir. Başka söyleyeceğim bir şey olamaz ancak neden dava açılmıştır, onun cevabı da bende yoktur” dedi.

Son sözü sorulan Kaftancıoğlu, “Güzel memleketimizde hukukun üstünlüğünün yaşanacağı süreci hep birlikte göreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.