Kaftancıoğlu'ndan Bakan Soylu'ya: Suç işleme, bitanesi

Kaftancıoğlu'ndan Bakan Soylu'ya: Suç işleme, bitanesi

Seçim’in YSK ve siyasi partilerin sorumluluğunda olduğunu belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakan Soylu’ya “Yap(a)madığın işine bak sen” diye seslendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın sandık sonuçlarını polis ve jandarma aracılığıyla toplatma girişimine, Süleyman Soylu’nun kendi ifadesiyle tepki gösterdi. Soylu'ya " suç işleme” çağrısı yapan Kaftancıoğlu, ekledi: “Yine de sen bilirsin bitanesi."

İçişleri Bakanlığı, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, sandık sonuçlarını toplamak istemiş, uygulama Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmişti.

7304.jpg

Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in "İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir YSK tespit ettik" açıklamasıyla duyurmasının ardından, bu kez de CHP Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın jandarmaya sandık verilerini toplaması için sözlü olarak talimat verdiğini iddia etmişti.

Konuyla ilgili haberleri alıntılayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi.

Kaftancıoğlu, Twitter’daki paylaşımında, Soylu’nun, televizyoncu Mehmet Akif Ersoy’a “bitanem” demesine atıf yaparak, şunları belirtti:

"Seçim YSK ve siyasi partilerin sorumluluğundadır! Yap(a)madığın işine bak sen! Hepimizin can güvenliğini korumakla sorumlu polisi ve jandarmayı da sorumluluk alanlarının dışındaki işlerle meşgul etme, suç işleme! Yine de sen bilirsin bitanesi:)" (Kısa Dalga)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.