Kajudaki büyük tehlike! Böyleyse zehirliyor!

Kajudaki büyük tehlike! Böyleyse zehirliyor!

İşte yapılan araştırmalar sonucunda çiğ tüketilmesi zararlı olan besinler…

Bazı diyet çeşitlerinin de beraberinde getirdiği çiğ besin tüketimi trendi bir süredir hayatımızda. Fakat her besin çiğ tüketilmeye uygun mu?

Süt

Katkısız, doğal süt sağlık için en yararlısı. Katıksız, doğal sütler ineklerden, koyunlarda elde edilen sütlerden ibaret değildir. Çiğ süt veya pastörize edilmemiş süt, vücuda bakteri yayıyor. Bu da enfeksiyonlara sebep oluyor. Uzmanlar günümüzde çiğ sütün beraberinde getirdiği enfeksiyonların insan sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini söylüyorlar.

Patates

Patates sindirim sistemine müdahale edecek antinutrientler içeriyor. Bu da sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebep oluyor. Patatesi pişirmek veya haşlamak bu antınutrientleri %50-60 oranında azaltıyor.

Brüksel lahanası

Yüksek besin değeri ve antioksidan içermesi ile sağlıklı bir besi olan brüksel lahanası, çiğ yendiğinden tiroit yetmezliği de denilen hipotiroidizme sebep oluyor.

Kırmızı barbunya

Bu fasulye ishale, akut gastroenterite ve şiddetli mide bulantısına yol açacak toksinler içeriyor. Bu yüzden kırmızı barbunyayı 5 saat ıslattıktan sonra, 10 dakika kaynatmanız gerekiyor.

Yumurta

Çiğ yumurta yemek Japonya ve Kore’de çok yaygın. Çiğ yumurtanın, haşlanmış yumurtaya göre daha sağlıklı olduğu söyleniyor.  Araştırmalara göre protein emilimi haşlanmış yumurtada dah fazla. Bozulmuş yumurta kabuğunun salmonella ( gıda zehirlenmesine yol açan mikrop)  ya sebep olduğu tespit edilmiş.

Badem

Badem bol miktarda protein, lif  içeren sağlıklı bir atıştırmalık. Bade çiğ ve kavrulmuş olarak tüketiliyor. Kavrulmuş badem ısıya maruz kaldığından dolayı besin değerini kaybediyor fakat çiğ badem kavrulmuş bademe göre daha fazla bakteri barındırıyor.

Mürver

Mürver meyvesi antioksidan içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve olası hastalıklara karşı önlem alıyor.  Fakat mürveri çiğ olarak tüketmek bulantı ve kusmaya, baş dönmesine ve baygınlığa sebep oluyor.

Kaju

Kaju sadece lezzetli bir atıştırmalık değil aynı zamanda yüksek kolestrolü düşürüyor ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Bazı tip kajular zehirli ağaclarda yetişiyor. Bu tip kajular dokunduğunuzda bile alerji yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.