KalDer İzmir Şubesi'nde kurum içi eğitimlerde akademilerin önemi tartışıldı!

KalDer İzmir Şubesi'nde kurum içi eğitimlerde akademilerin önemi tartışıldı!

KalDer İzmir Şubesi, İzmir Hilton Otelinde iki oturumda gerçekleştirilen Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimlerinde Akademilerin Rolü başlıklı seminerde, sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

Moderatörlüğünü Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç'ın üstlendiği seminerde, Allianz Türkiye Program Geliştirme ve Tasarım Yöneticisi Oğuz Gencer, Allianz Türkiye Oyunlaştırma ve Dijital Eğitim Uzmanı Mehmet Nalça, Hugo Boss Yetenek Yönetimi Birim Yöneticisi Erim Kırca ve İnci Akademi'den Pınar Ayaz Koçer ayrıntılı sunumlar gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Senem Kılıç, insan kaynakları bünyesinde hizmet veren akademilerin, sürdürülebilirlik anlamında önemli kazanımlar sağladığını belirtti; bu kıymetli organizasyonların mimarlarını ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bilginin paylaşarak çoğaldığını ifade eden Kılıç, “Kişisel gelişim ve öğrenmenin bitmediği günümüz koşullarında kurumlar içerisinde kendine yer bulan akademilerin önemi de artıyor. Gelişime ve yeniliğe açık bir kurum kültürünü yerleştirmek için insan kaynaklarının doğru yönetilmesi ise artık önemli bir ihtiyaç haline geldi. Kurum içi eğitimlerin sürdürülebilir uygulamaları iyileştirmek adına firmalara yakın ve orta vadede avantaj sağladığını gözlemliyoruz. Bilginin paylaşarak çoğaldığı günümüz şartlarında sizlerle bu konuda deneyimlere sahip önemli profesyonellerle buluşturmak istedik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

STRATEJİK HEDEFLERE ULAŞMAK ÖNEMLİ

Allianz Türkiye Program Geliştirme ve Tasarım Yöneticisi Oğuz Gencer, Allianz Türkiye Oyunlaştırma ve Dijital Eğitim Uzmanı Mehmet Nalça, gerçekleştirdikleri sunumda 2015 yılında başladıkları akademi yoluculuğunda günümüze dek elde ettikleri deneyimleri paylaştı.

Oğuz Gencer, “Çalışanlarımız ile organizasyonumuzun stratejik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak ve sürekli öğrenme kültürünü canlı tutmayı amaçlıyoruz. Şirket değerleri ve stratejileri ile ilgili uyumlu program geliştirmek için çalışıyoruz. Sürekli olarak kendimizi değerlendirerek analiz etmek ve en iyi öğrenme ortamını yaratmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. İç bünyemizde 300'e yakın eğitmenle binlerce kişiye eğitim olanağı sunuyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM KİŞİSEL ÖZELLİK TAŞIMALI

Hugo Boss Yetenek Yönetimi Birim Yöneticisi Erim Kırca, sınıf içi eğitimlerin tek başına yeterli olmayacağını dile getirerek öğrenmenin farklı araçlar ve yaklaşımlar ile desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.  Kırca yapmış olduğu sunumda “Kurumlar gelişim programlarını ortalama bir çalışana yönelik hazırlama eğiliminde oluyorlar ancak bu etkili bir çözüm değil. Öğrenme programları kişisel özellikler taşımalı. Çünkü herkesin ayrı öğrenme alışkanlığı ve beklentileri var. Kurumsal akademilerin en önemli hedefi kurumların gelecekte ihtiyaç duyacakları yetkinlikler ile çalışanların sahip olduğu yetkinliklerin örtüştürülmesi olmalı.  Hugo Boss İzmir’de sınıf eğitimlerinin yanında koçluk, mentörlük, takım koçluğu, oyunlaştırma, online çözümler gibi farklı araçlarla bunu sağlıyoruz” bilgisini verdi.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME HEDEFİ

Son olarak söz alan İnci Akademi'den Pınar Ayaz Koçer, Cevdet İnci Eğitim Vakfı çatısı altında kurulan İnci Akademi’nin amacını iş dünyası ve eğitim kurumları arasında köprü oluşturarak iş dünyasında sürdürülebilir başarıya imza atmak olarak özetledi.

Pınar Ayaz Koçer, “Başlıca amacımız, iş dünyasını en kaliteli eğitim ve gelişim fırsatları ile İnci Akademi çatısı altında buluşturarak, yaşam boyu öğrenme platformu yaratmak, gelişim ve değişimin lideri olmaktır. Çocuklar ve gençlerin hayatlarına dokunan önemli faaliyetlere de imza atıyoruz. Yaşam boyu eğitim felsefesiyle gençlere eğitimin hayatın bir parçası olduğu bilincini aşılamak istiyoruz. Yalnızca kendi sektörümüzden değil farklı sektörlerden de iyi uygulamaları alarak işi katma değerli hale getirmek ve kalıpların dışına çıkmak istiyoruz” dedi.

Seminerin sonunda KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, konuşmacılara günün anısına bir teşekkür plaketi armağan etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.