KalDer’e İlk Kadın Başkan

KalDer’e İlk Kadın Başkan

Yeni yönetim Özel Sektör, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Akademi dünyasının önemli temsilcilerinden oluşuyor

Kalite bilincini hayatın her alanına yaymak amacıyla çalışan ve ülkemizin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Buket Eminoğlu Pilavcı seçilirken, Necati Bülent Hakoğlu ve Mutlu Ocak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

 

KalDer’in yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Ali Çalışkan (Kordsa Global A.Ş.), Anıl Yılmaz (T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü), Mutlu Ocak (Coca - Cola İçecek A.Ş.), Necati Bülent Hakoğlu (Polisan Kimya San. A.Ş), Necip Özçer (LC Waikiki), Pervin Olgun (Barem Research), Prof. Dr. Gündüz Ulusoy (Sabancı Üniversitesi), Serdar Oran (DYO Boya Fabrikaları), Şafak Çapar (İsdemir), Dr. A. Tarkan Tekcan (Vestel Ticaret A.Ş Müşteri Hizmetleri), Atilla Gökçe (3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu İşletme A.Ş), Barbaros Çam (İpragaz A.Ş), Baybars Soyak (SYK Gümrük Müşavirliği), Esener Saygın (Swissotel-Fairmont-Raffles), Hakan Ünlü (Maxion Jantas Jant San. Tic. A.Ş ve Maxion İnci Jant San. A.Ş), Mehmet Yılmaz (Türk Henkel A.Ş), Muhammet Saraç (İZAYDAŞ), Dr. Muhsin Çömden (Dr. Oetker), Nazmi Karyağdı (KalDer Ankara Şubesi ve Türk Telekomünikasyon A.Ş), Sertaç Güven (Doğa HSE Group), Tuğrul Baran (LAV/Gürallar).

 

Görevi devraldıktan sonra bir açıklama yapan Buket Eminoğlu Pilavcı şunları söyledi: "Ülkemizin önde gelen en prestijli ve saygın sivil toplum kuruluşlarından KalDer'in Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. KalDer, ülkemizin markasına değer katan şirket sayısının ve küresel iş dünyasındaki rekabetçi gücümüzün artması için çok daha etkin rol oynamalıdır. Kişisel ve kurumsal önceliklerimizi belirlerken, toplumsal yararı ön plana çıkartabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Uzun yıllardan bu yana birlikte yol aldığım kalite gönüllülerinin arasında yer almanın bir ayrıcalık olduğunu biliyor ve artık Yönetim Kurulu Başkanı olduğum KalDer'in “Mükemmellik kültürünün; yaşam kalitesine dönüşmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak” misyonunu çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte daha da ileri bir noktaya taşımayı hedefliyorum.

 

Yapılan pek çok bilimsel çalışma ile yönetim anlayışına yeni bir vizyonel bakış getirdiği doğrulanan ve kurumlara itibar kazandıran kadın yönetici sayısının artması gerekliliğini her plâtformda dile getiriyorum.  Zira günümüzde ülkemizin hatta dünyanın önde gelen şirketleri ve sivil toplum kuruluşları da kadın liderliğini desteklemektedir.

 

Bundan önceki yönetimlerin özverili çabalarına müteşekkir olarak ve liderliğin bir bayrak yarışı olduğu inancıyla; yeni çalışma döneminde, ülkemizin önemli kuruluşlarının temsili ve katkısıyla hazırladığımız etkin projeler ile düşünce ve yaşam kalitesini artırmaya odaklı çalışmalarımızla değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu süreçte üye ve paydaşlarımızın daha etkin ve yapıcı katkılarını bekliyor ve talep ediyoruz.”

 

Buket Eminoğlu Pilavcı kimdir?

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Buket Eminoğlu Pilavcı, kariyer hayatını 12 yıl mimar olarak sürdürdü. 1996 yılında KadıköyŞifa Hastanesi'nin mimari olarak büyümesi projesini yöneterek sağlık sektörüne profesyonel anlamda adım attı.  Bu dönemden itibaren KadıköyŞifa Sağlık Grubu'nun tüm birim ve süreçlerinde yürüttüğü çalışmalar sonunda 2002 yılında genel müdür, 2009 yılından itibaren yönetim kurulu başkanı oldu. Halen icra kurulu başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

 

Profesyonel yaşamında mükemmellik ve girişimci ruhu ile dikkat çeken Buket Eminoğlu Pilavcı, 2008 yılında faaliyetine başlayan Artı Sağlık Hizmetlerinin kurucu ortağıdır. Ayrıca Olivium Alışveriş merkezi yönetim kurulu başkanlığı ve Emintaş Emlak İnşaat şirketlerinin de yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

 

Buket Eminoğlu Pilavcı; sağlık sektörüne getirdiği yenilikçi, vizyoner yönetim anlayışı ile KadıköyŞifa, 2007 yılında "Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi ve 2009 yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü'ne layık görüldü. 2011 yılında Hospital Manager Dergisi tarafından yılın en başarılı sağlık yöneticisi seçildi. 2015 yılında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) 25. kuruluş yıldönümünde, kalite ve mükemmellik yolculuğunda katkılarından dolayı “Mükemmellik Elçileri Onur Plaketi” ile ödüllendirildi.

KalDer 2016 YILI YÖNETİM KURULU ÜYE LİSTESİ

 

ASİL ÜYELER

 

BUKET EMİNOĞLU PİLAVCI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

KADIKÖYŞİFA SAĞLIK GRUBU İCRA KURULU BAŞKANI

 

NECATİ BÜLENT HAKOĞLU

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

POLİSAN KİMYA SAN. A.Ş GENEL MÜDÜRÜ

 

MUTLU OCAK

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

COCA-COLA İÇECEK A.Ş TÜRKİYE TEDARİK ZİNCİRİ DİREKTÖRÜ

 

NECİP ÖZÇER

SAYMAN

LC WAİKİKİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

ŞAFAK ÇAPAR

İSDEMİR, İŞLETMELER GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

 

SERDAR ORAN

DYO BOYA FABRİKALARI BAŞKAN YARDIMCISI / GENEL MÜDÜR

 

ANIL YILMAZ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

GENEL MÜDÜR

 

PROF.DR. GÜNDÜZ ULUSOY

SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ

 

ALİ ÇALIŞKAN

KORDSA GLOBAL A.Ş GENEL MÜDÜR YARDIMCISI, AVRUPA/AFRİKA/ORTADOĞU

  1. A. TARKAN TEKCAN

VESTEL TİCARET A.Ş MÜŞTERİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ

PERVİN OLGUN

BAREM RESEARCH YÖNETİM KURULU BAŞKANI

YEDEK ÜYELER

 

HAKAN ÜNLÜ

MAXİON JANTAS JANT SAN. TİC. A.Ş VE MAXİON İNCİ JANT SAN. A.Ş GENEL MÜDÜRÜ

 

ATİLLA GÖKÇE

3.KÖPRÜ VE KUZEY MARMARA OTOYOLU İŞLETME A.Ş YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

TUĞRUL BARAN

LAV/ Gürallar GENEL MÜDÜRÜ

 

ESENER SAYGIN

SWİSSOTEL-FAİRMONT-RAFFLES BÖLGE FİNANS DİREKTÖRÜ, TÜRKİYE & AZERBAYCAN

 

BARBAROS ÇAM

İPRAGAZ A.Ş TESİS MÜDÜRÜ

 

  1. MUHSİN ÇÖMDEN
  2. OETKER GENEL MÜDÜRÜ

 

BAYBARS SOYAK

SYK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ GENEL MÜDÜRÜ

 

MEHMET YILMAZ

TÜRK HENKEL A.Ş OPERASYONLAR DİREKTÖRÜ

MUHAMMET SARAÇ

İZAYDAŞ GENEL MÜDÜRÜ

  

 

SERTAÇ GÜVEN

DOĞA HSE GROUP GENEL MÜDÜR

 

NAZMİ KARYAĞDI

 

KalDer ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş VERGİ UYUM GRUP MÜDÜRÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.