Kanserojen maddeleri vücuttan atıyor!

Kanserojen maddeleri vücuttan atıyor!

Halk sağlığı konusunda yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral açıkladı.

 Halk sağlığı konusunda yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral, verdiği çok özel ‘Gökkuşağı Salatası’ tarifiyle 7 rengin insan sağlığı konusundaki önemine vurgu yapıyor. Sebze ve meyveleri renklerine göre sınıflandıran Özyaral, verdiği salata tarifiyle de kanserden kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa karşı alınabilecek pratik önlemleri anlatıyor.


Salata hazırlarken kullanılması gereken 7 renkli sebze ve meyveleri anlatan Prof. Dr. Oğuz Özyaral; “Her akşam sofralarımızın baş köşesinde olan salatalarımızı hazırlarken, herkesin bilmesi gereken çok önemli hususlar var.

Renklerle bütünleşen sebze ve meyvelerin doğru kullanılması durumda bir çok hastalığa karşı da önlem alınmış olur. O yüzden 7 renkle hazırlanacak olan salata, kanserden tutun da bağışıklığınızın güçlenmesine kadar pek çok konuda etkili olur” dedi.
 
İşte Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın salataların içerisinde olmazsa olmaz dediği 7 rengin sağlığımıza faydaları;
 

Kırmızı:  Prostat kanserini önler
 

 Kırmızılardan domates ve domates ürünleri bol miktarda Likopen içerirler. Likopen antioksidandır ve prostat kanserini önler, kan basıncını dengeler, tümör gelişimini durdurur, kolesterol seviyesini dengeler, tam bir antioksidan deposudurlar, zararlı toksik yapıları, serbest radikalleri süpürür, damar sertliği gelişimini engellerler.

Domates pişirilmesi ya da közlenmesi halinde Likopen daha fazla emilir. Kalp damar hastalıklarına karşı korur, kırmızı kan hücrelerinin artışını destekler.
 

Kırmızı- mor: Yaşlanmayı yavaşlatır
 

 Üzümler, çilek, ahududu, böğürtlen, vişne, kiraz, pancar bu gruptadır. Yapılarındaki resveratrol östrojen oluşumunu dengeler. Hücre yaşlanmasını yavaşlatır, dinçlik verir.
 

Turuncu: Tüm kanser hücreleriyle mücadele eder
 

 Havuç, yer elması, tatlı patates, mango, tatlı kabağı, ceviz, mısır, mandalina. Beta-karotenler (A vitamini) açısından zengindirler. Bağışıklık sistemini güçlendirirler ve antioksidan özelliktedirler, vücuttaki zararlı maddeleri yıkarlar. Başta prostat kanseri olmak üzere tüm kanser hücreleri ile mücadele eder, kollajen yapıyı güçlendirir. 
 
 

Sarı turuncu: Tümör hücrelerinin gelişimini engeller
 

 Turunçgiller, portakal, greyfurt, bergamot, papaya, şeftali C vitamini ve flavonoid deposudur, tümör hücrelerinin gelişimini engeller ve zararlı maddelerin vücuttan atılımını destekler. 
 

Sarı: Kalp sağlığını destekler
 

 Muz, limon, ananas, mango, armut, üzüm, mısır, sarı dolma biber, sarı patates, sarı domates, sarı karpuz kalbi ve bağışıklık sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Cilt sağlığını destekler ve elastikliğini arttırır, kemik ve dişleri güçlendirir. Katarakt riskini azaltır.  Bu gurup içeriğinde barındırdığı karotenler, C vitamini ve Folat /B vitaminleri sayesinde kalp sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlü kılar. Vücut ısısını dengeler üşümeyi önlerler.
 

Yeşil: Bağışıklığı destekler
 

 Büyük yapraklı yeşiller, ıspanak, karalahana, kıvırcık salata, marul, taze fasulye, yeşil elma, lime, kivi, mercimek, serbest radikalleri süpürür, bağışıklığı destekler. İçeriğindeki Folat hücrelerin ve genetik yapının sağlıklı gelişimini desteklerler. 
 
 

Yeşil beyaz: Kanserojen hücre oluşumunu engeller
 

 Brokoli, Brüksel lahanası, kabak, karnabaharı, kereviz, yeşilbiberler, dolma biberi, çarliston biber, indoller ve lutein içeriğine sahiptirler, böylelikle östrojenin fazla salgılanmasını ve kanserojen hücre oluşumunu engellerler. Beyaz / Yeşil: Sarımsak, soğan, Frenk soğanı, kuşkonmaz, pırasa bu guruba girer. Tüm yeşiller bol klorofil ve lif içerir.
 

Beyaz: Hormon dengesini sağlar
 

 Turplar, yaban havucu, mantar, kahverengi armut, beyaz şeftali bağışıklığı güçlendirir, kanser riskini azaltır, hormon dengesini sağlarlar. Potasyum deposudurlar kan basıncını ve kolesterolü dengeler. Aynı zamanda idrar söktürücüdürler.
 
 

Mavi - mor: Alzheimerla savaşır
 

 Yaban mersini, kara üzüm, mürdüm eriği vücut için gerekli olan minerallerin emilimini arttırır, güçlü bir antioksidandır. İçeriğindeki antosiyanidin hücre harabiyetini engeller. Başta kanser, kalp hastalıkları, Alzheimer olmak üzere hastalıklarla savaşır, beyin fonksiyonlarını, hafızayı güçlendirir ve yaşlanmayı geciktirirler
 

Kahverengi: Kanserojen yapıları uzaklaştırır
 

 Tahıllar, bakliyat, kahverengi armut, patatesler, salkım üzüm, zencefil lif zenginidirler, kanserojen yapıları uzaklaştırırlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.