Kapanma tehlikesi yaşayan ücretsiz özel okulun öğrencileri kurtuldu!

Kapanma tehlikesi yaşayan ücretsiz özel okulun öğrencileri kurtuldu!

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde devlet sanayi işbirliği ile yapılan, ücretsiz eğitim veren Özel Mavi Teknik Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konkordato ilan edilmesinin ardından kapanma tehlikesi yaşadı. 

Ancak işbaşına gelen yeni yönetim ile mahkemenin atadığı konkordato komiserlerinin ortak çabalarıyla sorunlar çözülerek mevcut 1233 öğrencinin geleceği kurtuldu. Okulun ücretsiz olarak öğretime devam edeceği, öğrenci kapasitesinin arttırılacağı, eğitim verilen alanlarda üretimlerede başlanacağı, bazı havayolu şirketleri ile bakım anlaşmalarının yapılma aşamasında olduğu bildirildi.

Torbalı İlçesi Pancar Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Maviteknik Mesleki veTeknik Anadolu Lisesi meslekleri ile ilgili faaliyet gösteren işletmelere teknik eleman yetiştirmek amacıyla 2016 yılında kuruldu. Eski yönetimden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle görevi devralan yeni yönetim kurulu 2019 yılı Kasım Ay’ında konkordato ilan etti.  İzmir 3.Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan başvuruyla borçların yapılandırılması için proje sunulurken, 80 öğretmeni, 1233 öğrencisi olan mevcutlara ilave olarak 1550 öğrenciye daha eğitim sağlama kontenjanı bulunan okul kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mahkeme mevcut yönetimle birlikte çalışmak üzere  Eğitim Ekonomisi ve Planlama Uzmanı Foça Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Bağımsız Denetçi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Ülkü Yıldız ve Hukukçu Av. Şenay Biçer’i konkordato komiserleri olarak atadı.

Konkordato Komiserlerinden Foça Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, üç kişilik heyet olarak okulun gözlem ve denetimlerini yaptıklarını, verdikleri  rapor ve yönlendirmeler doğrultusunda hazırlanan projenin mahkeme heyetince olumlu karşılandığını, okulun ve öğrencilerin eğitim hayatlarının sürmesi anlamına gelen kesin mühlet kararının verildiğini söyledi.  Yüksel Akar; “Okulumuz kararın verildiği 12 Şubat 2020 itibariyle kendini toparlayabilecek, borçlarını ödeyebilecek ve eğitim öğretime devam edebilecek hale geldi.  Bu konuyla ilgili bütün sıkıntılar çözüldü. Konkordato ilanının amacıda kurumun bir nefes almasını, eğitimin öğretimin aksamadan sürmesini  sağlamaktı.  İcra iflas kanununun ilgili maddesinin eğitim öğretim araçlarının haczedilememesini sağlamasının da burada duruma önemli bir katkısı var.  Sanayi bölgelerinde iş piyasasının nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamak ve sanayi devlet işbirliğini geliştirmek üzere  bir teşvik sistemi var. Sanayi bölgelerinde özel okullar açılması durumunda devletin öğrenci başına belli bir miktar destek vermesi planlanmış durumda. Maviteknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de bu olanaklardan yararlandırılacaktır. Geçen yıl ilan edilen konkordatodan sonra okulumuz yeniden ayağa kalkmaya, hareket etmeye,  yeni öğrenci ve okulun eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak atağa kalkmaya ve sektör işbirliklerini güçlendirmeye yeniden  başladı.  Okulumuz Türkiyedeki nitelikli insan ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenmektedir.  12 Şubat 2020 tarihinden itibaren 1 yıllık kesin mühlet alınması kararıyla birlikte durum netleşmiştir. Velilerimiz ve öğrencilerimiz geriye dönük olumsuz bir  şey yaşanmayacağı konusunda müsterih olsunlar.”dedi.

Maviteknik Okullar Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bulut’ta yaptığı açıklamada okulun Biyomedikal Bakım Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon, Makina,Yenilenebilir Enerji, Uçak Bakım, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri gibi ülkemizin her yerinde bulunmayan özel bölümleri olduğunu, amaçlarının açık olan öğrenci kontenjanlarını da doldurarak önümüzdeki yıl tam kapasiteyle eğitim vermek olduğunu söyledi. Bulut; “ İzmir’in hemen her ilçesinden öğrencimiz var. Sadece ulaşım giderleri kendilerine ait. Eğitimlerimiz ücretsiz olarak devam ediyor. Eğitimin yanısıra artık eğitimle birlikte başta medikal sektörüne yönelik olmak üzere üretmeye de başlayacağız. Bazı havayolu şirketlerinin uçak bakım hizmetlerini üstlenmek üzere görüşmeler yapıyoruz”dedi.

0-(3)-068.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.